Muuttuva maailma – Kriiseissä johtajuus näyttäytyy vahvimmillaan – Alf Rehn

Kriisit, pienet ja tällaiset hyvin isot, ovat ne ajat jolloin johtajuus näyttäytyy vahvimmillaan ja sekä nyt että lähitulevaisuudessa johtajan on kyettävä tasapainoilemaan hyvin vaikeallatavalla.

Hänen täytyy luoda toivoa, mutta ylläpitää kriisitietoisuutta. Hänen on osoitettava että häneen voi luottaa, mutta samalla olla avoin ja näyttää myös omat tunteet ja pelot.

Ennen kaikkea, johtajan täytyy ylläpitää jatkuva kommunikaatio ja keskustelu, jotta organisaatiolla on tunne, että joku kuuntelee ja ymmärtää.

”Kun tilanne on kovin epävakaa, organisaation psykologinen turva rakentuu ennen kaikkea siitä että joku johtaa keskustelua, ja alkaa kertoa siitä mitä mahdollisesti tapahtuu kun tilanne tasaantuu.”

Johtaja, aito johtaja, nousee tällöin arvoon arvaamattomaan. Näin, koska hän voi olla se, joka kertoo sen suuren tarinan mikä luo uskoa ja toivoa vaikeina aikoina.

Winston Churchill ei luvannut helppoja aikoja. Hän lupasi, että vaikeiden aikojen jälkeen voisimme todeta että ne olivat olleet sen arvoisia.

Ala siis miettiä tarinaasi, johtaja. Ajassa, jossa on helppoa miettiä vain tätä päivää tarvitsemme niitä jotka katsovat jo tulevaisuuteen  ja näkevät siellä jotain sen arvoista, että näinä vaikeinakin päivinä kannattaa tehdä töitä sen eteen.

Oletko se sinä?


Artikkelin on kirjoittanut Alf Rehn,  innovaation, designin, ja johtamisen professori University of Southern Denmark:issa. Hänen puheenvuorot ovat saaneet suitsutusta niin ravistelevasta sisällöstään kuin näyttävästä ja usein myös humoristisesta tyylistään, ja hän on tunnettu tavasta jolla hän yhdistelee uusinta akateemista tietämystä ja syvää käytännön kokemusta.

Tämä artikkeli on osa ”Muuttuva maailma” -julkaisuamme, joka kokoaa yhteen kuudentoista puhujan, oman alansa suunnannäyttäjän rohkaisevia ajatuksia tulevaisuudesta, muutoksesta ja mahdollisuuksista.

Voit ladata koko julkaisun itsellesi tästä.

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!