Muuttuva Maailma – Kultaa on siellä minne katsot – Saimi

Kultaa on siellä minne katsot. Kriisin ja epävarmuuden hetkinä ihminen herkistyy näkemään selkeästi. Niin käy kuolevalle ihmiselle, sairaana olevalle ihmiselle, suuntaansa etsivälle ihmiselle, yllättäen odottamattoman kriisin kohdanneelle ihmiselle. Ja kun sillä hetkellä herkistyy näkemään –  näkeekin aika paljon.

Sairastuminen oli oma henkilökohtainen käännekohtani. Silloin ymmärsin, että kaikki voi olla loppu minä hetkenä hyvänsä. Lääkäri kehoitti menemään sinne, missä olisi parasta olla. Lähdin Punkaharjulle ja siitä alkoi toipuminen. Siitä alkoi myös se matka, josta kerron puheissani. Matka, joka on pitänyt sisällään ylämäkiä, alamäkiä ja elämän ihania yllätyksiä. Tämä vaikeista hetkistä alkunsa saanut loputon seikkailu on osoitus siitä, miten toivottomistakin hetkistä voi syntyä jotakin uutta, hyvää ja kaunista.

Vuodet Hotellin omistajana ovat opettaneet paljon selviytymisestä, eteenpäinmenemisestä ja siitä, millä asioilla lopulta on merkitystä. Aluksi päähäni iskostettiin, ettei täälläpäin kannata harjoittaa mitään tällaista toimintaa. Oikeastaan sitä pidettiin ulkopuolisen silmin täytenä hulluutena. Hotelli Punkaharjun nousu oli kuitenkin sydämeni asia. Ja on edelleen, kaikista vaikeuksista huolimatta. Tiimi, jonka kanssa teen töitä, on arvokkain voimavara. Haluan puskea heitä eteenpäin, auttaa ja löytää ratkaisuja. Uskon, että vain yhteistyöllä ja yhdessä tekemällä saadaan isot asiat aikaan.

”Toinen asia, jonka merkitys on valtava, on intohimo omaa tekemistään ja visiotaan kohtaan.”

Vastoinkäymisten keskellä jokainen yrittäjä on varmasti ajatuksissaan ollut heittämässä hanskat tiskiin kymmeniä, ellei satoja kertoja, mutta on silti aina jatkanut. Siinä ei ole mitään outoa. Siinä jos jossain, on kyse intohimosta ja uskosta omaan tekemiseen. Että jaksaa jatkaa, mennä eteenpäin ja löytää uusia ratkaisuja.

Olen optimisti ja toivon aina parasta. Joku voi ajatella, että onpa naiivia, vaikka tällä ei ole mitään tekemistä naiviiuden kanssa. Tällä on paljon tekemistä intohimon kanssa ja sen kanssa, mihin suuntaa keskittymisensä.

Tilanteessa, jossa helposti nähdään vain negatiivista, olen yrittänyt sanoa, että kääntäkää katseenne muualle ja nähkää ne kultaröykkiöt ympärillänne, palavien hiilikasojen sijaan. Huomatkaa pienet hyvät asiat, jotka jo ovat elämässänne, tai tätä kautta siihen löytäneet.

”Tämä tulee luomaan paljon kaunista ja hyvää, vaikkei se juuri nyt siltä tunnu. Tämä on mahdollisuuksien risteyskohta ja arvokas tilaisuus kysyä itseltään; missä olemme nyt, mitä nyt pitäisi tehdä, ja mitä en juuri nyt vain pysty näkemään tässä tilanteessa.”

Koska elämä ei ole suoritus, eikä kukaan meistä ole vielä valmis, on tarkoituksena nähdä, kokea ja oppia jatkuvasti. Meillä on mahdollisuus tehdä valintoja. Rohkeita valintoja. Välillä epäonnistumme ja välillä saamme kokea erävoittoja. Valintoja on kuitenkin tehtävä, mennäksemme eteenpäin. Ja joskus yksittäisen ihmisen rohkeat valinnat vaikuttavat isoihin ihmisryhmiin asti.

Vaikeina hetkinä herkistyy näkemään kirkkaammin. Silloin kannattaa suunnata katseensa hyvään ja merkitykselliseen. Sillä, mihin keskittyy, on tapana kasvaa. Ja kulta löytyy sieltä, minne katsoo.


Artikkelin on kirjoittanut yrittäjä, Hotelli Punkaharjun johtaja Saimi Hoyer. Saimi puhuu yleisöille vahvan tarinansa kautta rohkeudesta, kiitollisuuden voimasta, ja mahdollisuuksiin tarttumisen merkityksestä.

Artikkeli on osa Muuttuva maailma – Vastuullinen kasvu ja johtaminen -julkaisua, joka kokoaa yhteen kolmentoista puhujan ajatuksia johtamisesta, tulevaisuudesta ja kasvusta.

Lataa uusi julkaisu itsellesi tästä.

 

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!