rhetorich

MySpeaker kehittämässä julkista puhumista maailmanluokan AI -teknologian avulla

TIEDOTE.

MySpeaker kehittämässä julkista puhumista maailmanluokan AI -teknologian avulla

MySpeaker Rhetorich ™ -projektin myötä MySpeaker tähtää teknologisen kehityksen eturintamassa hyödyntämään tieteellistä tutkimusta julkisen puhumisen kehittämisessä.

Digitalisaatio, robotisaatio ja automaatio hallitsevat melkein jokaisen toimialan kasvukeskustelua. Julkista puhumista pidetään yhtenä monimutkaisimmista ihmisen taidoista, jonka voi hankkia, ja sen on pitkään uskottu olevan enemmän taidetta kuin tiedettä. Viime vuosina tekoäly -ja ääniteknologiat ovat kuitenkin kehittyneet niin nopeasti, että ihmisen puhumisen suorituskykyä voidaan jo nyt analysoida ja parantaa merkittävästi tavoilla, joita ei pidetty mahdollisina vielä viisi vuotta sitten.

Suuret teknologiayritykset, suuret akateemiset klusterit ja start-up yritykset ovat sijoittaneet miljardeja luodakseen robotteja, jotka voivat puhua yhä enemmän ihmisten tavalla ja ymmärtää puhetta sekä ilmaisua riittävällä tarkkuudella.

Viimeisen viiden vuoden aikana on tutkittu enemmän ihmisen äänen ja näkemyksen ymmärtämistä kuin viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana yhteensä. Monia vakiintuneita tieteellisiä ”totuuksia” julkisesta puhumisesta on kumottu sekä tehty merkittäviä oivalluksia ihmispuheen todellisista vaikutuksista.

MySpeaker Rhetorich ™ -projektin myötä MySpeaker tähtää teknologisen kehityksen eturintamassa hyödyntämässä tieteellistä tutkimusta julkisen puhumisen kehittämisessä.

”Tavoitteenamme on yhdistää molempien maailmojen parhaat puolet, jotta voimme antaa kaikille valtaa vaikuttaa”, sanoo MySpeakerin toimitusjohtaja Johan Sjöstrand. Hän lisää: ”Olemme saaneet rahoitusta Business Finlandilta ja meillä on paras mahdollinen tiimi sekä kumppanit uuden globaalin alustan luomiseen, alustan joka muuttaa julkisen puhumisen.”

Teknologian kehitystyötä johtaa yhtiön hallituksenpuheenjohtaja, palkittu puhjaAndré Noël Chaker, joka on tehnyt useita vuosia tutkimusta kentällä. ”Julkinen puhuminen on uskomaton väline muutokseen. Hyvin käytettynä se antaa puhujalle valtavan voiman vaikuttaa. On etuoikeus, että pystymme hyödyntämään huipputeknologiaa tämän hienon ja perinteisen taiteen taitojen hyödyntämiseksi kaikille, jotka pyrkivät muuttamaan maailmaa sanoillaan ”, selittää yhtiön Chief Technologist Galith Nadbornik, joka on myös Voice of Women in Tech -kilpailun voittaja vuodelta 2019. Tiimiin kuuluu myös Business Intelligence Specialist Christophe Buyle.

”On hienoa nähdä tekoälyteknologioita kuten konenäkö- ja puheteknologiaa sovellettavan arvokkaaseen kohteeseen, joka parantaa ihmisten kykyä ilmaista itseään.”, sanoo Silo AI:n toimitusjohtaja Peter Sarlin. Hän lisää: ”Yhdessä MySpeakerin asiantuntijoiden kanssa tekoäly-ja puheteknologiaosaajamme ovat kehittäneet nopeasti version, joka voidaan nyt avata muille testikäyttäjille.”

Chaker tiivistää asian näin: ”Tavoitteenamme on luoda uusi alusta ja foorumi, joka tukee ja kannustaa kaikkia julkisia puhujia ja työssään edustavia henkilöitä saavuttamaan uusia tasoja yleisön ymmärtämisessä, vaikuttamisessa ja toiminnassa. Kutsumme kaikki, jotka ovat kiinnostuneita seuraavan sukupolven julkisen puhumisen työkalujen luomisesta ja yhteisörakentamisesta, osallistumaan työhömme.”

Ilmoittaudu testaamaan Rhetorich-beetaversiota ja liity alustan fokusryhmiin täältä: https://www.myspeaker.fi/rhetorich/

 

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!