Parhaat puhujat ovat innostavia puhujia

Millaisiin seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota, kun suunnitellaan tapahtuman tai seminaarin pääpuhujaa? Mitkä ovat ne tärkeimmät asiat joihin kiinnittää huomiota puhujaa valittaessa? Millainen puhuja on tapahtumassa hyvä puhuja? Mikä yhdistää huippupuhujia? Kerromme tässä artikkelissa TOP5 toivekriteerit puhujalle, joita useimmiten toivotaan meidän ottavan huomioon kun suosittelemme puhujia asiakkaillemme erilaisiin tapahtumiin, seminaareihin ja koulutustilaisuuksiin.

Tässä TOP5 lista asiakkaiden toiveista ja tavoitteista keynote-puhujaa kohtaan. Tässä ovat yleisimmät puhujahankintaan yhdistyvät toiveet, joita puhujalta odotetaan. Nämä ovat keskeisimpiä tarpeita ja toiveita ulkopuoliselle puhujalle, ammattipuhujalle, joka valitaan tapahtumaan pääpuhujaksi riippumatta siitä mistä aiheesta on kyse tai mikä on puhujan sanoma:

1.     Inspiroiva puhuja, jolla on innostava ote, huolimatta siitä mistä aiheesta puhutaan.
2.     Oman alansa huippuasiantuntijuus ja visionäärisyys tai edelläkävijyys ovat tavoiteltavia ominaisuuksia puhujalle.
3.     Ajankohtainen puhuja on aina vaatimus. Puhuja joka on mediastakin tunnettu tai nauttii muutoin valtakunnallista tunnettuutta, jonka yleisö jo ennalta tunnistaa.
4.     Puhujan tulevaisuusorientoitunut katsanta ja optimistinen ote. Puhujalta toivotaan enemmin mahdollisuuksien näkemistä, rohkaisevaa puhetta kuin haittojen tai uhkien lietsontaa.
5.     Puhujalta odotetaan omakohtaista kokemusta tai ainakin läheistä ja konkreettista näkemystä käsiteltävään aiheeseen. Tarinankertominen on yksi huippupuhujan keskeinen taito.

 

Andre Noel Chaker lavalla
André Noël Chaker lavalla

Innostava puhuja on suosituin kuvaus tai määritelmä, kun etsitään ulkopuolista puhujaa, ammattipuhujaa, pääpuhujaa tapahtumiin ja erilaisiin seminaareihin. Innostava puhuja on sellainen, joka saa herätettyä yleisössä helposti ja vaivattomasti kiinnostusta käsiteltävään aiheeseen. Innostavan puhujan kuunteleminen on yleisöystävällistä, usein tehokeinoina innostava puhuja osallistaa kuulijoita esimerkiksi välikysymyksin, ns. gallupein, tai kertomalla inspiroivia aiheeseen liittyviä tarinoita. Innostava puhuja jättää inspiroituneen jäljen kuulijoihin.

Innostavan puhujan lisäksi puhujan toivotaan, että siihen voi liittyä kuvailua näillä määritelmillä edelläkävijyys ja visionäärisyys. Huippupuhuja on usein pioneeri alallaan, uranuurtaja, tienraivaaja ja huippuasiantuntija. Puhujan toivotaan olevan arvostettu ja noteerattu omassa asiantuntijuudessaan jollain tapaa. Mediasta tunnettu puhuja on kiinnostava, mutta mediatunnettuus ei yksin riitä. Ajankohtainen ja huomiota herättävä puhuja voi olla tuttu ja tunnettu myös muulla tapaa kuin median välityksellä. Tunnettuus on kuitenkin toive usein kun pääpuhujaa tapahtumaan hankitaan. Tärkeintä on juuri kyseiselle yleisölle tarvittava ja riittävä tunnettuus puhujasta.

Puhujan toivotaan herättävän kuulijoita tai ravistelevan kuulijoiden ajatuksia aiheesta. Hyvä puhuja tuo tulevaisuuden näkymiä esiin. Innostava puhuja esittelee erilaisia vaihtoehtoja miten käsiteltävä aihe näyttäytyy lähitulevaisuudessa. Puhujan toivotaan olevan siis tulevaisuusorientoitunut esityksessään. Puhuja jolla on rohkaiseva ja kannustava tyyli, saa eniten kiinnostusta aikaan.

Koska puhujan toivotaan olevan edelläkävijä, visionääri ja ravistelevan kuulijoiden ajatuksia, myös nämä neljä seikkaa ovat usein hyvän puheen määritelmissä:

:bulb: ajatuksia ja oivalluksia herättelevää
:thinking_face: ravistelua ja uusia näkökulmia vanhasta asiasta
:astonished: yllätyksellinen tulokulma kuluneeseen aiheeseen
:star-struck: rohkeita ja mielenkiintoisia näkemyksiä uusista asioista.

Lue lisää hyvästä puheesta!

Innostava puhuja on lisäksi hyvä tarinankertoja. Parhaat puhujat käyttävät puheissaan paljon tarinoita, ne ovat jollain tapaa omakohtaisia tai tarpeeksi läheltä koskettavia muutoin yleisölle. Tarinankertominen on puhujalle tapa saada yhteys yleisöön ja kuulijoiden ja itsensä välille samastumisen pintaa. Innostavan puhujan tarinat saavat yleisön mukaan ja vaikuttumaan puheesta parhaiten.

Parhaat puhujat ovat innostavia puhujia, jotka ovat sillä hetkellä ajankohtaisia ja tunnistettavia oman alansa huippuasiantuntijoita sekä mahdollisia pioneereja. Parhaat puhujat taitavat tarinankertomisen taidon ja osaavat maalata isompaa, optimistista kuvaa käsiteltävästä aiheesta.

 

Tunnettuja inspiraatiopuhujia ja innostavia esiintyjiä

 

Henri Hyppönen, Luova johtaja

Tietokirjailija, luova johtaja Henri Hyppönen käsittelee puheissaan luovuutta, tekoälyä ja  tulevaisuuden työelämän tärkeimpiä taitoja. Hän antaa kuulijoilleen työkalut, joilla navigoida menestyksekkäästi murrosajassa. Työkalut, joilla luodaan uutta kriittistä ajattelua ja luovaa ongelmaratkaisukykyä. Epävarmuuteen voi vastata valitsemalla näkökulmansa tulevaisuuteen – ja luomalla sen itse.

 

Pata Degerman, Löytöretkeilijä

Patan luennoissa  yhdistyvät seikkailut, sisältö, vahvat tarinat sekä tiimityön parhaat käytännöt. Patan puheet on tehty vahvistamaan tiimin yhteishenkeä ja nostamaan luottamus uudelle tasolle. Pata antaa konkreettisia vinkkejä ja keinoja tiimityön vahvistamiseen sekä oman rohkeuden, varautumisen ja hyvien päätösten lisäämiseen.

 

Katri Saarikivi, aivotutkija

Katri auttaa organisaatioita ymmärtämään, millaisia vuorovaikutuskokemuksia asiakaskohtaamisissa on ja kuinka tärkeässä roolissa ne ovat asiakassuhteen luomisessa. ”Työ vaatii aivoiltamme jatkuvasti enemmän. Tutkimuksiin nojaten Katri puhuu empatian ja vuorovaikutuksen merkityksestä yhteisöllisyyteen painottaen erityisesti niitä kohtaamisia, jotka tapahtuvat digitaalisesti.

 

Arman Alizad, toimittaja

Arman Alizad, sankaritarinoiden suurfani ja MySpeaker of the Year 2022 -tunnustuspalkinnon voittaja, puhuu omakohtaisten kokemusten kautta elämästä ja jakaa ajatuksia siitä, miten on itse päättänyt elämän kokea ja nähdä. Arman haluaa pohtia kuulijoidensa kanssa suvaitsevaisuuden, hyväksymisen ja ymmärryksen välisiä ristiriitoja. Keskiöön nousevat teemat ihminen ihmiselle ja kiitollisuus – tarinat erilaisista kohtaloista ympäri maailmaa.

 

Anna Perho, ratkaisukeskeinen valmentaja

Anna Perho on Suomen yksi inspiroivimpia puhujia. Hänen puheet ovat viihdyttäviä ja täyttä asiaa samaan aikaan. Perho on itsensä johtamisen taitoihin erikoistunut puhuja, suosittu kirjailija ja ratkaisukeskeinen valmentaja. Perho on ajanhallinnan ja vaikeiden vuorovaikutustilanteiden huippuasiantuntija.

 

Haluatko kehittyä puhujana?

Tutustu MySpeaker Rhetorich -esiintymisvalmennukseemme täältä!

 

Mikä on MySpeaker?

Me Myspeakerissa autamme tapahtumajärjestäjiä ja -suunnittelijoita löytämään sopivimmat puhujat erilaisiin tapahtumiin ja koulutustilaisuuksiin. Olemme konseptoineet ja tuottaneet tuhansia tapahtumien puhujasisältöjä, joten tiedämme ja tunnemme puhujat ja löydämme sopivimman puhujan kulloiseenkin tapahtumaan tai koulutukseen. Täältä voit tutustua referensseihimme lisää!

 

TOMATO moikkaamassa MySpeakerin tiimiä

 

Haluatko lukea lisää tai keskustella asiakasvastaaviemme kanssa?

Olemme apunasi ideoimassa ja ehdottamassa juuri teidän tarpeeseen sopivaa asiantuntevaa ja valovoimaista kokonaisuutta, joka inspiroi, motivoi ja antaa kuulijoille tunteen, että kaikki on mahdollista. Tunnemme puhujat, juontajat ja valmentajat, ja osaamme katsoa juuri teidän tarpeeseen sopivan ratkaisun.

Lue artikkelimme Suomen suosituimmista puhujista!

Ota yhteyttä MySpeakerin tiimiin ja aloita tapahtuman suunnittelu meidän kanssa.

 

MySpeaker on Suomen johtava ja Pohjoismaiden nopeimmin kasvava puhujatoimisto. Edustamme maailmanlaajuisesti eri alojen kovimpia asiantuntijoita, visionäärejä ja motivoivia ammattipuhujia. Pohjoismainen tiimimme koostuu kokeneista ja tunnetuista puhuja-alan ammattilaisista. Luomme vaikuttavan puhujasisällön niin tapahtuma-alan ammattilaisten tuotantoihin, kuin yrityselämän erilaisille tapahtumillekin.

Lähetä meille sähköpostia: [email protected]
Soita meille  – Let’s Talk! p.010 4118555
Tutustu meihin lisää: www.myspeaker.fi

 

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!