Podcast-Pata-ja-Tommi

Podcast: Ilmastonmuutos ja pingviinin tuoksu

Patrick ’Pata’ Degerman ja Tommi Juusela kävivät Patan johtamalla retkikunnalla Pohjoisnavalla pari vuotta sitten. Siellä käyskennellesään he huomasivat kauhukseen järkyttävän määrän muoviroskaa, joka huuhtoutui rannoille, joissa ei ollut lähimaillakaan mitään asutusta. Kerättyään muovia parin päivän ajan totesi laivan kapteeni, että kohta laivaan ei enää mahdu muovia ja suunnilleen samoihin aikoihin retkellä mukana olleelle rokkari Mato Valtoselle syntyi loistoidea: ”Kirjoitetaan muoviroskasta lapsille suunnattu kirja. Meille tämä on jo aika myöhäistä, mutta jos pääsemme vaikuttamaan seuraavaan sukupolveen meillä saattaa vielä olla toivoa”.

Niin syntyi Operaatio Tassunjälki -teos, jossa arktiset eläimet kuten pingviinit ja jääkarhut ihmettelevät elinympäristöönsä ilmestynyttä roskaa ja lähtevät seikkailulle etsimään tähän vastausta. Kirjassa nivotaan hulvattoman hauskan sadun ympärille leikkimielisesti elämää Arktisella alueella ja sen eläimistöä tietovisojen muodossa sekä eläinten oman Puffingtonin Posti – sanomalehden kautta. Kirjassa halutaan lisätä ilmastonmuutokseen liittyvää tietoisuutta ja kertoa koko maailmalle miten muoviroskat saadaan yhteistyöllä päätymään juuri niille tarkoitettuun paikkaan, eli roskikseen eikä maailman valtameriin.

Kuuntele Podcast Ilmastonmuutos ja Pingviinin tuoksu.

Lisätietoa Patasta löydät täältä. Lue myös muut ilmastoaiheiset artikkelit täältä.

Tommi Juusela on yritysjohtaja ja hallitusten jäsen, joka ihailee arktisen luonnon kauneutta ja pelkää ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Hän vaikuttaa muun muassa John Nurmisen Säätiössä. Pitkä kokemus kansainvälisten yritysten johtotehtävistä sekä osallistuminen arktisille alueille suuntautuneisiin retkikuntiin ovat tuoneet perspektiiviä Tommin intohimoon eli sen pohtimiseen, miten johtajuutta voi kehittää tutkimusmatkojen kautta.

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!