Susanna Suorsa

Vaikuttava puhe syntyy vuorovaikutuksessa yleisön kanssa

Poikkeusajat ovat kurittaneet tapahtumateollisuutta ja pakottaneet entistä luovempiin ja monipuolisempiin teknisiin ratkaisuihin vallitsevassa tilanteessa. Tuntematon  tilanne on laittanut tapahtuma-alan tekijät valppaiksi sekä toimimaan luovasti, jossa yhteistyön merkitys korostuu. Olemme nähneet puhujien ja sidosryhmien kanssa miten tilanne on muokannut nykyisiä ihanteita ja vallitsevia trendejä, ja tarjoilemaan uusia ratkaisua vallitsevassa tilanteessa.

Puhuja-alalla tämä on näkynyt tapahtumien siirtymisessä tulevaisuuteen, ja tuotantojen muuttumiseen digitaaliseksi virtuaalitapahtumiksi. Lisäksi markkinoille pari vuotta sitten rantautuneista striimeistä tuli ”yhdessä yössä” uusi normaali. Virtuaalitapahtumat tulivat nyt jäädäkseen ja vaihtoehdoksi hybriditapahtumat eli liven ja striimin yhdistelmä.

Puhuja-ala suunnannäyttäjänä

Puhuja-alan palvelut kohdistuvat paljon yritysten osaamisen kehittämiseen, sisäisiin koulutus- ja virkistystapahtumiin, joissa puhujan keskeinen tehtävä on vaikuttaa asenteisiin, edistää toiminta- ja suorituskykyä, inspiroida ja motivoida työssä jaksamiseen ja tarjota oivalluksia hyvinvointiin ja viitoittaa parempaan yrityskulttuuriin. Toisaalta puhujabisneksen iso siivu on palvella tapahtumateollisuuden tuottajia erikokoisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä tapahtumissa, joissa puhujasisällön tehtävä on houkutella koolle mahdollisimman paljon toivottua kohderyhmää.

Ammattipuhujia käytetään paljon eri toimialojen konferensseissa ja huippukokouksissa ja -seminaareissa vetonauloina. Tällä hetkellä teemme yritysasiakkaille suunnatut tapahtumat virtuaalisesti ja yritysten sisäisiin tilaisuuksiin puhujat hankitaan jo loppuvuoden osalta liveksi, mutta optiolla että tapahtuma voidaan tehdä myös tarpeen vaatiessa täysin verkossa. Asiakkaat saavat MySpeakerista kaiken kokoiset tuotannot avaimet käteen toimituksina.

Yhteen henkeen puhaltamista tarvitaan

Nyt tarvitaan yrittäjyysasennetta ja yhteen henkeen puhaltamista monella tapaa. Puhujille tämä on hyvä merkki. Haluamme puhujayhteisömme kanssa osaltamme auttaa ja innostaa yksilöitä ja kokonaisia työyhteisöjä ja yrityksiä tässä tilanteessa, ja luoda oikeanlaista asennetta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta. Puhujat ovat laajalla rintamalla saatavilla yritysten järjestämiin sisäisiin etäkokouksiin ja virtuaalitapahtumiin. Nämä etätapahtumat ovat mahdollisuus nyt yhteisöllisyyden tunteeseen, ja täten puhujien kanssa innostamme ja motivoimme jaksamaan työssä paremmin.

Olemme MySpeakerissa näiden poikkeusoloaikojen aikana keksineet verkostoillemme erilaisia tapoja näyttää miten tässä ajassa voi edistää yhteisöllisyyden tunnetta, inspiroida ja luoda positiivista asennetta – vaikka olemmekin etänä ja teemme töitä kovasti päästäksemme tästä läpi. Lue lisää Valoa kohti -virtuaalitapahtumastamme täältä.

Alan toimijana mahdollistamme, että yritykset voivat ilahduttaa, voimistaa yhteishenkeä ja luoda tunnetta, positiivista asennetta ja rakentaa uskoa mistä saadaan tekoja aikaan.

Valoa kohti!

Kirjoittaja on MySpeakerin myyntijohtaja Susanna Suorsa, joka vieraili Antti Sipilän Kiinnostus-podcastissa 18.2.2020. Podcastissa Antti ja Susanna keskustelevat puhujabisneksestä, ja miten Susanna ja MySpeaker ratkoo asiakkaidensa puhujatarpeita ja ovat osana luomassa onnistunutta tapahtumaa.

Puhuja-alan vaikuttajana ja taustatekijänä Susanna on innostanut tuhansia ihmisiä vaikuttavan puheen äärelle, hyödyntämään ulkopuolisten puhujien osaamista ja asiantuntemusta. Lähtemättömän vaikutuksen häneen tekevät puhujat, jotka ovat kirkkaita ajattelijoita ja omalaatuisia tarinankertojia.

 

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!