Anna Perho

Pysy kiireisenä -näillä tavoin onnistut – Anna Perho

Vuodenvaihteessa tehdään lupauksia, joista tiedetään jo tehdessä, etteivät ne oikeasti toteudu. Mutta tarjoan sinulle nyt mallin, jolla sitoumus pysyä kiireisenä ja stressaantuneena myös vuonna 2023 varmasti onnistuu.

  1.  72% suomalaisista ajatustyöläisistä ei suunnittele omaa ajankäyttöään mitenkään. Älä siis sinäkään. Mene työpaikalle ja aloita seikkailu. Kerro itsellesi ja muille, että on turha suunnitella mitään, koska eivät ne suunnitelmat koskaan toteudu.
  2. Yritä tehdä joka päivä mahdollisimman paljon kaikkea. Ihan sama mitä, kunhan et vain hetkeksikään pysähdy miettimään tehtävien keskinäistä painoarvoa. Pääasia on touhuta pää jäässä kaikkea mahdollista ja ihmetellä suureen ääneen miksei mikään kuitenkaan koskaan valmistu.
  3. Pidä kaikki viestisovellukset auki, ja hälytysääniä täysillä. Muista, että mikään ei ole niin tärkeää kuin vastata kaikkiin viesteihin heti. Siitähän sinulle maksetaan, vai mitä?
  4. Hoe olevasi kiireinen. Ja sinähän olet! Sinulla ei ole aikaa tehdä töitä kunnolla, ei olla perheen kanssa, ei ainakaan harrastaa saati nähdä ystäviä – ”koska mulla ei oo aikaa.” Toista tätä 2-3 kertaa tunnissa, ja huomioi myös toisten tilanne kysymällä heiltä ”onks ollu kiireitä” sen sijaan että kysyisit miten he voivat.
  5. Tee useita asioita yhtä aikaa. Kokeile esim. tätä: kun Teams-palaveri alkaa, avaa meili ja ala vastailla sähköposteihin. Täyttele samalla exceliä ja kurkkaile iltapäivälehden viihdeuutisia. Ota välillä yksi puhelu ja selaa sen aikana Twitteriä. Ylipäätään yritä tehdä mahdollisimman montaa asiaa kerralla.
  6. Nipistä levosta. Hyviä vinkkejä: syö lounas työpisteellä, liiku päivän aikana vain vessaan ja takaisin, räplää tauoilla ja siirtymisissä kännykkää, käytä myös illat viestien purkamiseen ja skrollailuun. Valvo myöhään ja herää viime tingassa – kuolema kuittaa univelat!
  7. Sano kaikkeen kyllä. Muutenhan joku voi luulla, että olet laiska tai jotenkin muuten huono ihminen. On tärkeää suostua kaikkeen, mitä muut ehdottavat, eikö vain?

 


Artikkelin on kirjoittanut Anna Perho,  joka on itsensä johtamisen taitoihin sekä vaikuttavaan kommunikaatioon erikoistunut puhuja ja valmentaja. Hänen Antisäätäjä- ja Suorat Sanat-konseptinsa ovat auttaneet tuhansia suomalaisia parempaan ajankäyttöön ja selkeämpään vuorovaikuttamiseen.

Artikkeli on osa ”Uusi työelämä 2023” -julkaisua. Lataa koko julkaisu itsellesi tästä!

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!