sisulla maailmankartalle banneri 3

Sisulla maailmankartalle!

Vanha suomalainen ja suomalaisuuteen vahvasti viittaava käsite sisusta on ensimmäistä kertaa viety maailman tietoisuuteen väitöskirjatason tutkimuksessa Elisabet (Emilia) Lahden väitellessä tohtoriksi aiheesta elokuussa.

Tästä inspiroituneena olemme halunneet nostaa muun muassa sisun, pelon ja rohkeuden, sekä muita puhujiemme uutuuksia esiin tähän uutiskirjeeseen. Mitä sisu oikeastaan on? Voiko pelon kääntää voimavaraksi? Entä miten erityisyyttä voi vaalia?

Ajatuksia herättäviä lukuhetkiä toivottaen,
MySpeakerin tiimi

 

Elisabet Lahti
Sisu as guts, grace and gentleness: A way of life, growth, and being in times of adversity

Emilia Lahti

Elisabet Lahti on ensimmäinen tuotantotalouden tohtoriksi sisusta väitellyt kouluttaja ja puhuja, joka auttaa kuulijoita kehittämään taitojaan oman energian ja sisäisen voimansa johtamiseen. Väitöskirjan aiheena oli tutkia laajalti sisua ja sen myöntämiä voimavaroja, joiden avulla ihmiset voivat mittavaa kestävyyttä vaativissa tilanteissa ylittää omat ennalta olettamansa rajoitukset. Sisu onkin ikivanha suomalainen nimike kyseiselle laadulle, joka on syvempää kuin pelkkä periksiantamattomuus.

Tärkeintä on huomioida että ihmisillä on valtavan ja yllättävänkin suuria resursseja sisäiseen voimaan, mutta samalla nuo resurssit vaativat ymmärrystä siitä miten niitä käytetään. On liikaa esimerkkejä siitä, että sisu on viety äärimmilleen ja yksilö katkeaa ja toisaalta siitä, että tuo valtaisa voima ei ole päässyt kauneimpaan kukoistukseensa. Tämän vuoksi sisu on ennen kaikkea kutsu oman ymmärryksen ja sisäisen tuntemuksen kehittämiseen — kasvuun ihmisenä.” -Elisabet Lahti

Lue lisää Elisabetista!

 

Sami Sallinen
Pelko ja rohkeus

Sami Sallinen

”Ihminen, joka ei pelkää mitään, olisi tietämätön typerys. Ihmisen kuuluu pelätä. Se, että ei pelkäisi tai olisi huolissaan mistään, tarkoittaisi myös sitä, ettei pitäisi mitään asiaa kovin merkityksellisenä” -Sami Sallinen. Syyskuussa julkaistavan Pelko ja rohkeus -uutuuskirjan kirjoittanut huippuneuvottelija Sami Sallinen puhuu pelosta, sen inhimillisyydestä ja siitä, kuinka pelot voi valjastaa omaksi hyödykseen.

Nojaten omaan kokemukseensa huumepoliisina ja peitetehtävissä olleena, Sami tuo pelon esiin uudesta näkökulmasta ja haastaa ajatteluamme siitä, että pelosta pitäisi päästä eroon. Hänen viesti uudessa puheenvuorossaan on se, että meidän tulisi oppia suhtautumaan pelkoon positiivisemmin ja ruveta hallitsemaan sitä paremman elämän saavuttamiseksi.

Lue Samin kirjasta lisää!

 

Mikko Hyppönen
If it’s smart, it’s vulnerable

Mikko Hyppönen bannerikuvakotisivuille (1)

Tietoturva-asiantuntija, tutkimusjohtaja, neuvonantaja ja kirjailija Mikko Hyppönen tarjoaa hätkähdyttävän oivaltavaa keskustelua parhaista – ja pahimmista – asioista, joita internet on tuonut ovellemme. Viime syksynä julkaistu suomenkielinen kirja Internet on nyt julkaistu maailmanlaajuisesti nimellä If It’s Smart, It’s Vulnerable ja muun muassa Financial Times on tehnyt siitä mittavan positiivisen arvostelun.

Kirja ja siihen perustuvissa puheenvuoroissaan Mikko tutkii Internetin tulevaisuuden muutospotentiaalia eksistentiaalisten uhkien yhteydessä, jotka lupaavat kääntää päälaelleen kaiken, mitä verkossa rakastamme. Saat ensikosketuksen kirjaan ja siihen perustuvaan puheenvuoroon alla olevan linkin kautta.

Lue Mikon artikkeli täältä!

 

Antti Vassinen
Markkinoinnin voima kuuluu kaikille

Antti Vassinen bannerikuva

Miten markkinointi vaikuttaa ihmisiin? Miten tulokset ja vaikuttavuus muodostuvat käytännössä? Entä miten fiksulla mittaamisella voidaan tukea niin johtamista kuin suorituskykyä? Johtaja, tutkija ja markkinoinnin vaikuttavuuden asiantuntija Antti Vassinen lähestyy markkinointia eli liiketoiminnan ja ihmisten risteyspintaa poikkitieteellisen näkemyksen ja käytännön kokemusten kautta.

Puheenvuoroissaan Antti käsittelee markkinointia ja teknologiaa elävien ihmisten, käytännön soveltamisen ja ajankohtaisten esimerkkien näkökulmasta. Tiede ja teoria tarvitaan mukaan, kun halutaan ymmärtää miksi ja miten asiat toimivat, eikä vain todeta asioiden tilaa.

Lue lisää Antista!

 

Cathy O’Dowd
The First Woman to Summit Everest from North & South Sides

Cathy O’Dowd is the first woman in the world to climb Mount Everest, the world’s highest mountain, from both its north and south sides. Her first ascent of Everest happened in the midst of the chaotic events that form of the basis of the ‘true story’ behind the Hollywood movie Everest. Cathy shares her insights about individuals and teams under intense stress in the face of overwhelming challenge.

Her stories touch on themes of importance to anyone trying to run successful projects and get the best out of people. Cathy also helps businesses to tackle an uncertain world by learning to think like an explorer.

Cathy is a passionate speaker, who combines humor and drama, weaving a spell-binding story out of which she subtly draws her metaphors for achievement. Her inspirational presentations entertain and motivate while reinforcing key principles of best business practices.

Read more about Cathy!

 

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!