Suomen paras bisneskirja

Suomen paras bisneskirja

Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnon voittaja on Helena Åhmanin ja Harri Gustafsbergin kirja Tilannetaju – päätä paremmin (Alma Talent). Pääpalkinnon lisäksi teos voitti myös jo aiemmin julkistetun yleisöäänestyksen. Tilannetaju on siis Suomen paras bisneskirja.

”Hämmentävän hyvältä” olivat Helena Åhmanin ja Harri Gustafsbergin yhteisvastaus kun kysyimme miltä tuntuu tämä palkinto. Työpsykologian tohtori Helena Åhman ja filosofian tohtori ja turvallisuusjohtamisen maisteri Harri Gustafsberg olivat varsin kovassa finaaliseurueessa ja tunnustus työstä otettiin kiitollisin mielin vastaan. Järkälemäinen teos sai kiitosta raadilta muun muassa sen  helppolukuisesta ja selkeästä muodosta vaikka aiheesta tuli paljon uutta tietoa, ja aiheen käsitteleminen on haastavaa.

Molemmat ovat pitkään jo perehtyneet, työskennelleet ja tutkineet johtamista ja itsensä johtamista. Tämä kirja syntyi kaksikon yhteisistä pohdinnoista. He miettivät johtamiseen liittyviä ja menestykseen liitettäviä asioita, joita ei ole vielä pureksittu tarpeeksi.

Heille syntyi halu kirjoittaa syvemmin tilannetietoisuudesta. He tulivat johtopäätökseen, että tilannetajua ei ole ymmärretty taitona jota voi kehittää. Sen merkitys on suurimmillaan kun tehdään tärkeitä päätöksiä, ja riski menettää se, on suurimmillaan paineistetuissa tilanteissa, summaa kaksikko.

Aihe on siten ihan jokaiselle tärkeä, ja korostuu ajan kuvassa. Stressi, palautumisen puute ja sählääminen on monen riesa. Työelämässä  ja johtamisessa menestystekijä on hyvä tilannetaju. ”Ja sitä paitsi ihmisillä on syvä kaipuu tehdä hyviä päätöksiä”, sanovat kirjailijat. Tilannetajua tarvitaan kaikenlaisissa hetkissä.  Yksi parempi tai nopeampi päätös voi ratkaista yrityksen ja yksilön kohtalon.

Tämä mahtava kaksikko ei suinkaan jätä asiaa sikseen, vaan kysyttäessä mitä seuraavaksi, suunnitelmat ovat kirkkaat. He aikovat jatkaa kirjoittamista, tutkimista, ja valmentaa ja puhua aiheesta.

Harri ja Helena puhuvat aiheesta ja tekevät laajempia valmennuksia organisaatioille ja johdolle. Valmennus sopii heille, jotka haluavat selkeitä käytännön keinoja, joilla säilyttää toimintakyky ja välttää vääriä ratkaisuja paineisissakin tilanteissa.

Helena Åhman on työpsykologian tohtori (TkT), KM, mm. Nokialla ja Mercuri Urvalissa työskennellyt Vuoden puhuja ja Ekonomien tuplasti kirjallisuuspalkinnon voittanut johdon sparraaja.

Harri Gustafsberg on filosofian tohtori (FT), HTM, ja poliisin Karhu-ryhmän entinen operatiivinen johtaja, palkittu yrityspuhuja ja resilienssitutkija.

Kysy lisää Helenan ja Harrin luennoista, keynoteista ja valmennuksista MySpeakerin tiimiltä.

Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinto jaetaan joka toinen vuosi. Sen tavoitteena on kannustaa jokaista kehittämään itseään ja omaa osaamistaan lukemalla hyviä suomalaisia yrityskirjoja sekä antaa näkyvä tunnustus kirjoittajalle tai kirjoittajaryhmälle, joka on aikaansaanut erityisen ansiokkaan teoksen.

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!