Suomen tunnetuimmat Tubettajat ottavat haltuun vaikuttavan puheen metodit

Yleisön edessä puhuminen on tutkimuksen mukaan yksi eniten pelkoa herättävistä asioista. Julkinen puhuminen on kuitenkin monelle välttämätön tehtävä, jonka merkitys on kasvanut bisnesmaailmassa merkittävästi viime vuosina. Juuri vaikuttavalla puheella on mahdollista saada asiat tapahtumaan, herättää mielenkiinto ja vakuuttaa yleisö kuulemastaan – parhaassa tapauksessa saada kuulija toimimaan uudella tavalla tai ajattelemaan asioita uudesta näkökulmasta.

Suomen tunnetuimpiin tubevaikuttajiin lukeutuvat Ilari Hakala, Maiju Voutilainen, Juuso Karikuusi ja Sami Harmaala ovat keränneet itselleen suuren joukon seuraajia videoillaan. Nämä luonnostaan luontevat esiintyjät kokoontuivat tunnelmallisen Villa Stenbergin inspiroivaan ympäristöön puhuja, MySpeakerin hallituksen puheenjohtaja André Nöel Chakerin luotsaamalle Retorikas Retriitille oppimaan vaikuttavan puheen metodit.Minua jännitti varmasti yhtä paljon kuin heitäkin, yksi eniten puhujakeikkoja tehneistä suomalaisista puhujista, André Nöel Chaker kertoo. – Oli lohduttava huomata, kuinka suuresti he arvostivat Retorikas-metodiamme, vaikka ovatkin jo valmiiksi vaikuttavia kommunikoijia. He tekevät jo nyt intuitiivisesti paljon oikein ja taitavasti. On kuitenkin muistettava, että Youtube on aivan eri media, kuin live-yleisö työelämässä. Mikä toimii youtube-kanavissa ja on erittäin mahtava tapa esiintyä, ei välttämättä toimi sellaisenaan toisen kohdeyleisön edessä. Silloin on otettava erilaiset vaikuttamisen keinot käyttöön. Retorikas menetelmämme ja intensiivinen koulutusprosessimme auttoi näitä nuoria lahjakkuuksia muokkaamaan puheensa uusiin yhteisöihin ja olosuhteisiin.

Yksi Retorikas -metodin pääteesi on, että vaikuttavan puheen pitäisi olla kokonaisvaltainen elämys yleisölle. Pelkkä asian esittäminen lapuista lukien, tai powerpoint -slidet taustalla pyörien ei enää riitä. Uudet teknologiat ja neurotiede ovat äskettäin mullistaneet tietomme siitä, mikä lopulta on tärkeintä julkisessa puhumisessa. Retorikas-metodi on ainut moderni ja kokonaisvaltainen työkalu, joka antaa puhujille valmiudet esiintymiseen omat vahvuudet tunnistaen ja niitä hyödyntäen.

”Vaikuttavan puheen tekijät ovat

puheen relevanssi, muotoilu, intiimiys ja perintö.”

Suomessa, kuten monessa muussakin maassa ja yhteisössä, jossa puhuminen ei ole ollut perinteisesti kovassa huudossa, lähdetään aika heikoin eväin esittämään yleisölle tärkeä asiamme, huomauttaa André.  Retriitillä läpikäytävä Retorikas -metodi pitää sisällään neljä kokonaisuutta, jotka jokaisen puhujan ja työkseen esiintyvän pitäisikin hallita, jotta oman asiansa saisi paketoitua kiinnostavaksi kokonaisuudeksi.  – Nämä vaikuttavan puheen tekijät ovat puheen relevanssi, muotoilu, intiimiys ja perintö. Retriitille osallistuvat ottavat nämä osa-alueet haltuunsa tarkalla suunnittelulla ja aidolla esiintymisellä.  Näistä tekijöistä syntyy vaikuttava puhe.

Ilari, Maiju, Juuso ja Sami pääsivät Retorikas Retriitillä puhumaan toistensa edessä kameran kuvatessa suoritukset. Tämän jälkeen puheet käydään yksitellen läpi Andrén johdolla. Samalla pohditaan yhdessä niitä retoriikan keinoja, joiden avulla puheen sanoma saadaan kirkastettua ja paketoitua erilaisille yleisöille sopivaan muotoon. 

Näissä puheissa oli paljon mahtavia tarinoita.  Jokaisella tämän retriitin osallistujalla on kyky tuoda esiin myös omat särönsä sekä positiivinen ainutlaatuisuutensa. Painotan aina, miten tärkeää on miettiä ennen puhetta, kuka on yleisösi, miksi he kokoontuvat nyt kuuntelemaan sinua ja miksi juuri sinä olet kaikista relevantein juuri tämän yleisön eteen, ja tässä hetkessä juuri heille maailman paras puhuja?  Siitähän tässä on aina kyse: mitä annan yleisölle puheellani.  Oli hienoa olla mukana kehittämässä ja tukemassa näitä tulevaisuuden bisneselämän puhujastaroja!

 

Esiinnytkö työksesi ja haluat osallistua Retorikas Retriitille? Lue lisää tästä.
Haluaako yrityksesi oppia tuloksellisen vaikuttajamarkkinoinnin salat? Tämä valmennus on sinua varten!

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!