Syrjäyttääkö Libra-virtuaalivaluutta monet nykyiset mikrovaluutat

Syrjäyttääkö Libra-virtuaalivaluutta monet nykyiset mikrovaluutat

Mikko Eerola on suomalainen digitalisaatioon, lohkoketjuteknologiaan ja virtuaalivaluuttoihin erikoistunut puhuja ja yksi ”Lohkoketju: Tiekartta päättäjille” -kirjan kirjoittajista. Mikkoa haastateltiin juuri Helsingin Sanomien artikkeliin, Suomalaisasiantuntijat täysin eri mieltä Facebookin uuden valuutan vaikutuksista arkeen, sillä Facebook julkisti eilen Libra-virtuaalivaluutan, joka tulee markkinoille alkuvuoden 2020 aikana.

Mikko Eerola käymässä MySpeakerin Espoon toimistolla tänään.

Libra-virtuaalivaluuttaa  tarjoamaan ja hallinnoimaan perustetussa yhteenliittymässä ovat perustajakumppaneina Facebookin lisäksi mukana mm. Visa, MasterCard, PayPal, eBay, Spotify ja Uber. Heistä kukin sijoittaa yhteenliittymään 10 MUSD.

Mikko Eerola uskoo, että ”Libra tulee syrjäyttämään monia nykyisiä mikrovaluuttoja ja vaikuttamaan sekä kuluttajien keskinäiseen että yritysten väliseen toimintaan. Jo Facebookin palveluilla on yli kaksi miljardia käyttäjää, mihin tulee vielä lisäksi muiden 30 yrityksen käyttäjämäärät ja avoin ekosysteemi, johon kuka tahansa voi liittyä mukaan. Näin uudella valuutalla on saman tien valmiina valtava käyttäjämassa. Tämä tarkoittaa, että erilaiset Pivo- ja Siirto-palvelut saavat kovan kilpailijan.”

Kuluttajamaksamisen lisäksi Libra tulee tarjoamaan yrityksille avoimen maksamis-, automaatio- ja ekosysteemialustan.

”Jokaisen yrityksen tuleekin miettiä analyyttisesti, miten tämä muuttaa nykyisiä valtasuhteita heidän arvoverkostossaan, ja millaisia liiketoimintamahdollisuuksia tästä syntyy,” sanoo Mikko.

Lisätietoa Mikosta löydät täältä!

 

 

 

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!