top 10 puhujat

MySpeakerin TOP 10 puhujat alkuvuonna 2020

Kokosimme teille puhujista kiinnostuneille listan tämän hetken ajankohtaisista puhujista ja teemoista.

MySpeakerin puhujayhteisössä on monipuolisesti mukana eri alojen asiantuntijoita, jotka tunnetaan vaikuttavista puhetaidoistaan, kyvystä saada aikaan innostusta ja oivalluttaa uusilla näkökulmilla. Vain jaettu tieto ja ajatukset ovat arvokasta, ja vaikuttavat puhujat tekevät merkityksellistä työtä yritysasiakkaidemme kanssa. Tänä vuonna on haluttu kuulla vaikuttavaa puhetta uusista bisnesteknologioista, kasvuhakkeroinnista, luovuudesta, tulevaisuuden metataidoista sekä kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Myös inspiraatiotarinat ja omakohtaiset puhujien tarinat ja kokemukset sekä tarinat siitä miten unelmiin uskominen luo toiveikkuutta ja onnellisuutta sekä merkityksellisyyttä elämään ovat olleet todella suosittuja. Jatkuva oppiminen ja itsensä johtaminen ovat tänä vuonna osaamisen kehittämisen keskiössä. MySpeakerin asiantuntijatiimi auttaa teitä löytämään sopivan puhujan ja valmentajan kaikkiin ulkoisiin ja sisäisiin tapahtumiin ja koulutuksiin. #LetsTalk

Pata Degerman, löytöretkeilijä

Patrick Pata Degerman on innostava työyhteisöjen motivaatiopuhuja, joka tunnetaan valtakunnan suosituimpana asennepuhujana. Löytöretkeilijä ja seikkailija Pata jos kuka tietää, miten tiimejä johdetaan onnistuneesti. Pata on suunnitellut, toteuttanut ja johtanut satoja retkikuntia ympäri maailmaa. Nämä taidot ja kokemukset ovat kartuttaneet valtavan määrän tietotaitoa, joita hän jakaa luennoillaan ja keynote puheenvuoroissaan, patamaiseen tyyliin eli hauskasti ja oivalluttavasti.

Patan johdolla tiimi, johto tai koko henkilöstö saa inspiroitua värikkäiden ja tilannerikkaiden tarinoiden myötä. Patan suositut puheet ja luennot rakentuvat hänen sadoista seikkailuista, ja retkikuntien kokemuksista ympäri maailmaa. Muutos- ja riskialtteissa tilanteissa koko uransa toiminut ja itsensä likoon kerta toisensa heittäneenä, Pata onkin mitä parhain muutospuhuja. Hän on koko uransa kulkenut kohti tuntematonta ja ennennäkemättömiä tilanteita päin. Patalla on oppeja ja oivalluksia jaettavana miten sopeutua muutokseen ja toimia muutoksessa niin yksilön kuin yhteisön näkökulmasta.

”Periksi ei anneta – koskaan!” on Patan motto. Pata Degerman on suosittu asennepuhuja, joka vaikuttaa kuulijoiden asenteisiin positiivisesti ja virittää tunnelman ja ilmapiirin innostuneeksi – rohkaisee kuulijoita tavoitteiden ja onnistumisien pariin. Pata on yksi kysytyimpiä puhujia kun halutaan rakentaa parempaa yrityskulttuuria ja tiimihenkeä.

Pata sopii puhujaksi eri toimialojen moniin tapahtumiin. Erityisesti Pata sopii kohottamaan yhteishenkeä kick offeihin ja virkistyspäiviin, puhujaksi työhyvinvointipäiviin sekä tiimien omiin päiviin sparraamaan tiimiä onnistumisiin ja kohti tavoitteita. Hän on kiistatta yksi Suomen kovin motivaatiopuhuja. Pata on sparranut lukuisia johtoryhmiä ja johtoa kommunikoinnin ja viestinnän merkityksestä sekä siitä miten syvä yhteistyö saavutetaan.

Anssi Rantanenkasvuhakkeri, yrittäjä, strategi

Anssi Rantanen on yrittäjä, ex-googlelainen ja strategi. Anssi on yksi suomalaisen liike-elämän kysytyimmistä muutospuhujista.  Anssi on voittanut Nordic Business Forum – tapahtuman puhujakilpailun keväällä 2019. Anssi Rantanen on tutkinut maailman parhaita organisaatioita ja kokenut kuinka maailman parhaat organisaatiot toimivat niin myynnin, markkinoinnin kuin tiimihengen ja johtamisen pelikentällä. Anssi Rantanen on muutosasiantuntija ja inspiroiva puhuja. Hän inspiroi puheellaan ja saa yleisön mukaansa kokeellisella tyylillään. Rantanen on uuden kauden kasvuhakkeri, joka esittää keynote puheenvuoroissaan konkreettisia välineitä oman työnsä ja osaamisensa kehittämiseen.

Anssi tuo mahtavien tarinoiden ja käytännön esimerkkien kautta inspiraatiota niin yritykselle kuin yritykselle. Kasvusta puhuminen on Anssille mitä ominaisinta ja hän uskoo, että jokaisella yrityksellä on mahdollisuus viedä asioita skaalautuvasti eteenpäin, kasvaa ja toteuttaa visioitaan, kunhan käytännön tekeminen tukee tavoitteita ja uskalletaan haastaa totuttua tapaa toimia.

Muutospuhuja ja kasvuhakkeri Anssi Rantanen uskoo kokeilukulttuuriin, ketteryyteen ja jatkuvaan oppimiseen. Hän haastaa kuulijat Growth Hacking -puheenvuoroissaan. Hän tutkii mitä maailman nopeimmin kasvavat yritykset tekevät eri tavalla ja tuo kasvuhakkeripuhujana tärkeimmät aiheet yrityksille.

Anssi Rantanen tuo puheenvuoroissaan ja valmennuksissaan kuulijalle työkalut ja ymmärryksen skaalautuvan kasvun tekijöistä, ihmisyydestä ja teknologian hyödyntämisestä. Muutokseen keskittyvänä puhujana hän rohkaisee meitä jokaista kokeilemaan rohkeasti, oppimaan jatkuvasti ja päättämään ketterästi.

Helena Åhman, työpsykologian tohtori, tietokirjailija ja dekkaristi

Helena Åhman on tunnettu puhuja, valokuvaaja, tietokirjailja ja rikoskirjailija. Hän puhuu ja kirjoittaa tunnetaidoista, tilannetajusta sekä keskusteluälykkyydestä. Keskusteluälykkyydestä tunnettu puhuja Helena uskoo siihen, että kaiken keskiössä on ihmismielen ymmärrys.

Helena on vuosien varrella käynyt puhumassa start-upeista pörssiyritysten ylimpään johtoon. Helena Åhman on myös työpsykologiasta väitellyt tekniikan tohtori, kasvatustieteiden maisteri, luokanopettaja ja markkinointitutkinnon suorittanut ja neurojohtamista opiskellut suggestoterapeutti.

Helena Åhman yhdistää valmennuksissaan ja puheissaan useita tieteenaloja, valokuviaan ja kiehtovia tarinoita. Hän on myös suuri musiikin ystävä, ja pitää puhetta ja musiikkia yhdistäviä luentoja Suurlähettiläiden keulahahmon Jussu Pöyhösen kanssa.

Helenalla on halu ja into oppia uutta koko ajan. Hän on myös painetilanteisiin erikoistunut puhuja ja on viimeisen kahden vuoden aikana ollut CIA:n, FBI:n, Scotland Yardin sekä Washington DC:n entisten panttivankineuvottelijoiden, Harvardin ja MIT:n neuvottelutaidon professorien opissa. Helena on myös opiskellut Lontoossa sovittelijaksi ja tavannut rauhanvälittäjiä ja muun muassa tekoälyn ja tunneteknologioiden huippuosaajia.

Helenalla on todella monipuolinen tausta ja on keskittynyt ihmismieleen puhujana. Helenalle on luontaista mennä tavanomaisten rajojen ohi, kyseenalaistaa, haastaa ja innostaa. Helena Åhman tunnetaan johtamisen kehittämisen pioneerina, joka on luennoinut lukuisten suomalaisten ja kansainvälisten organisaatioiden lisäksi mm. New York Universityssä.   Tieteellisestä taustastaan huolimatta Helenalla on taito inspiroida puheissaan ja kertoa tarinoita helposti viihdyttävällä ja ymmärrettävällä tavalla, ja aina asiakkaan tarpeet keskiössä. Helena on oivaltava ja innostava puhuja, juontaja ja moderoija.

Helena Åhman saa jatkuvasti loistavaa asiakaspalautetta ihmismieleen keskittyvistä puheistaan ja sopii työskentelemään minkä tahansa organisaation kanssa Suomessa ja maailmalla. Helenalla on yli 15 vuoden yrittäjäkokemus ja on toiminut sekä globaalien että suomalaisten organisaatioiden kanssa. Hän on ollut vastuussa johtoryhmä- ja kehittämistehtävistä Nokialla henkilöstöpäällikkönä teollisuudessa, kehittäjänä ja kouluttajana julkishallinnossa sekä tulosvastuullisena konsulttina ja henkilöarvioijana kansainvälisessä rekrytointibisneksessä.

Harri Gustafsberghenkistä suorituskykyä tutkiva, kehittävä ja valmentava filosofian tohtori

Harri Gustafsberg on Suomen tunnetuimpia puhujia. Hän puhuu omasta kokemuksestaan yrityksille optimaalisesta suorituksesta, tilannetajun tärkeydestä, resilienssistä sekä asenteen tärkeydestä omassa elämässä. Hän on suosittu yrityspuhuja ja on mielen suorituskykyä valmentava, tutkiva ja kehittävä filosofian tohtori ja turvallisuus johtamisen maisteri (FT, HTM).

Harri Gustafsbergin puheissa on asennetta. Hän on erikoistunut suorituskyvyn nostamiseen organisaatio- ja yksilötasolla, tiimityön, johtamisen ja yhteisen kulttuurin vaikuttamisen kautta. Harrin oma kokemus on kivenkova. Hän työskenteli Poliisin valtakunnallisessa valmiusyksikkö Karhussa yli 20 vuotta ja tuo oman kokemuksellisuuden kautta omia ajatuksiaan esille inspiraatiopuheissaan.

Harri päätti perehtyä optimaaliseen suorituskykyyn itse, sillä että hän ei löytänyt tarpeeksi uskottavaa valmentajaa, joka todella ymmärtää miten kehitetään kykyä toimia paineen alla ja menetelmää miten henkistä suorituskykyä vahvistetaan. Harri uskoo, että suorituskykyä, resilienssiä ja paineen alaista päätöksentekoa ja toimintakykyä vaativissa tilanteissa voi kehittää merkittävästi yksilötasolla. Yrityksille hän puhuu siitä, miten organisaatio oppii, kehittyy etenee ja ratkaisee ongelmat kulttuurin, johtamisen, vuorovaikutuksen ja toimijoiden suorituskyvyn synteesin avulla.

Harrin puheet ovat jokaiselle yritykselle, joka haluaa laadun ja tehokkuuden nostamisen lisäksi keskittyä yksilöiden suorituskyvyn nostamiseen. Harri uskoo ja kertoo inspiroivissa puheissaan, että tämä kokonaisuus ei toteudu kuormittamalla kohtuuttomasti, vaan valmentamalla ja johtamalla viisaasti.

Saimi Hoyer, yrittäjä

Saimi Hoyer on inspiraatiopuhuja isolla I:lläy. Hän on luonnonläheinen yrittäjä sekä Hotelli Punkaharjun johtaja. Saimi on vahvaluontoinen tekijä ja todella suosittu motivaatioopuhuja ja vangitseva tarinankertoja. Saimi on nähnyt maailmaa jo nuoresta lähtien ja keskittyy myös puheissaan rohkeuteen sekä uskon ja kiitollisuuden voimaan. Hän kertoo myös omaa yrittäjätarinaansa ja puhuu suomalaisesta matkailusta sekä luonnon voimasta.

Inspiraatio- ja motivaatiopuheissaan Saimi puhuu kaunistelematta ja totta. Saimi on ihminen, joka antaa lavalla itsestään kaiken kertoen asioista, joista yleensä vaietaan; vakavasta sairastumisesta, suurten taloudellisten vaikeuksien voittamisesta sekä rohkeuden ja periksi antamattomuuden avulla onnistumisesta. Saimi havahduttaa kuulijan kerta toisensa jälkeen ajattelemaan asioita, joilla on aidosti merkitystä sekä pohtimaan arvoja uudelleen.

”Unelmiin uskotaan ja niitä tavoitellaan rohkeasti”, sanoo Saimi. Saimi innostaa omien tarinoidensa kautta yleisöä olemaan läsnä ja näkemään tilanteet, joissa pitää toimia rohkeasti ja mahdollisuudet, joihin tulee tarttua saavuttaakseen unelmansa.

Saimi on tarinankertojana ja yleisön inspiroijana sekä innostajana vertaansa vailla.

Saimin kyky inspiroida ja motivoida kuulijaansa on havahduttavaa. Saimin inspiraatiopuhe ja motivaatiopuhe sopii yritykselle kuin yritykselle. Hän on rohkea ja itsensä likoon laittava tarinankertoja, joka oman kokemuksensa kautta liikuttaa kuulijat kyyneliin, jotta voit seuraavassa hetkessä nauraa ja hymyillä elämän ihmeille. Kuten Saimi niin hyvin sanoo: ”Kulta on siellä minne katsot.”

Arman Alizad, tuottaja ja toimittaja

Inspiraatiopuhuja ja motivaatiopuhuja Arman Alizad on sankaritarinoiden suurfani, joka puhuu omakohtaisten kokemusten kautta elämästä. Hän vangitsee kuulijat tarinankertojan voimin ja tuo oman tarinansa myötä esiin monenlaisia käännekohtia, joissa omilla valinnoilla ja asenteella on ollut suuri merkitys tulevaisuuden kehittymiseen. Arman on tutkinut suomalaista yhteiskuntaa ja maailman tilaa uusista näkökulmista ja kyseenalaistaa omaksuttuja asenteita ja mielipiteitä.

Tarinankertoja Arman Alizad kertoo, että hän ei tiedä rohkeudesta mitään, mutta pelosta kaiken. Arman vie kuulijan matkalle tarinoihin ymmärryksestä, ihmisyydestä, periksiantamattomuudesta ja rohkeudesta. Sama tarina, joka kertoo näköalattomuudesta ja julmuudesta, voi toisaalta olla tarina hyvyydestä ja ihmisen hauraudesta. Maailma ei nimittäin ole mustavalkoinen, se on täynnä sävyjä. Kohtaamiset ja jaetut tarinat ovat kerta toisensa jälkeen murtaneet ja rakentaneet uudestaan tämän seikkailuihin keskittyvän puhujan rakastavan toimittajan maailmankuvan.

”Jos haluamme saavuttaa jonkinlaista kehitystä, on välttämätöntä ymmärtää toisiamme,” toteaa Arman. Arman on nähnyt maailmaa ja kokenut asioita, joista monet voivat vain unelmoida. Hän on uskaltanut jättää kaiken saavuttaakseen sen, mihin hänellä on sielun palo.  Hän on uskaltanut tehdä asioita, joista hänelle todettiin, että hän ei ikinä tule onnistumaan. Hän puhuu yrittämisestä ja vaikeiden asioiden kohtaamisesta isolla sydämellä ja on uskaltanut hypätä oman elämän matkaan pelosta piittaamatta.

Armanilla on taito motivoida ja inspiroida sekä herättää ajattelemaan mikä elämässä oikeasti on tärkeää.  Hän rohkaisee puheiden aikana ihmisiä kohtaamaan omat pelkonsa ja menemään kohti tuntematonta, vaikka se pelottaisi. ”Rohkeus ei ole pelon puuttumista, vaan tarkoittaa, että jokin asia on pelkoa tärkeämpi,” hän toteaa.

André Noël Chaker, kirjalija ja lakimies

André Noël Chaker, on kanadalaissyntyinen juristi, kirjailija, entinen Veikkauksen johtaja sekä teknologian ja urheilubisneksen moniottelija ja ainutlaatuinen puhuja.

André on Suomen suosituimpia esiintyjiä. Hän on positiivisella otteellaan juontanut satoja yritystapahtumia ja on suosittu inspiraatiopuhuja sekä motivaatiopuhuja.

Puheissaan André inspiroi ja motivoi. Hän voimannuttaa yleisöään muun muassa menestyskirjansa teeman ”The Finnish Miraclen” pohjalta suomalaisuuden ja liike-elämän menestyksen yhteydestä ja siitä, kuinka omaperäiset kansalliset arvot ja toimintatavat ovat antaneet Suomelle kilpailuedun. Hän puhuu myös retoriikasta ja puheen voimasta. Hän puhuu meille tarinan voimasta ja miten suuri merkitys hyvällä  tarinankerronnalla on vangitsevan puheen rakentamisessa.

Inspiraatiopuhuja ja motivaatiopuhuja André haluaa innostaa suomalaisia yrityksiä innostumaan, nauramaan ja joskus jopa laulamaan! Liike-elämän, kulttuurin, urheilun ja politiikan huippunimiä myöten yleisö on kiittänyt ja ylistänyt Andréta haltioissaan sekä puhuttelevasta sisällöstä että karismaattisesta esiintymisestä.

Kanadalaissyntinen André Noël Chaker on valittu vuoden Puhujaksi 2012 ja 2014 Suomessa. Hän on ollut yksi Suomen myydyimpiä puhujia viimeisten kolmen vuoden aikana ja on pitänyt yli 500 tilaisuutta Suomessa ja ulkomailla.

Henri Hyppönen, luova johtaja ja kirjailija

Tietokirjailija, luova johtaja ja suosittu puhuja Henri Hyppönen, käsittelee mielellään tietoa, tulevaisuutta ja tulevaisuuden liiketoimintaa puheissaan. Miten muutoksiin voi vaikuttaa ja varautua?

Osuvien esimerkkien kautta hän osoittaa puheissaan digitalisaation, tekoälyn nopean kehityksen ja eksponentiaalisesti kasvavan tietomäärän haastavan ihmisen ajattelua. Hän puhuu uudenlaisesta luovuudesta datan käytössä.

Hyppönen puhuu optimistisissa tulevaisuusorientoituneessa puheenvuorossaan työelämän murroksesta, digitalisaatiosta sekä robotisaatioon liittyvistä kysymyksistä. Pheissaan hän nostaa esille oppimisen ja työn tulevaisuuden erilaisista jännittävistä näkökulmista.

Osuvien esimerkkien kautta digitalisaatio puhuja sekä muutospuhuja Henri Hyppönen osoittaa digitalisaation, tekoälyn nopean kehityksen ja eksponentiaalisesti kasvavan tietomäärän haastavan ihmisen ajattelua. Hän puhuu uudenlaisesta luovuudesta datan käytössä.

Henri on todella suosittu puhuja. Hän on esiintynyt lukuisissa tapahtumissa sekä puhujana ja juontajana ja saa yleisön kuin yleisön innostumaan, kyseenalaistamaan jo totuttua ja oppimaan uutta. Henri toteaakin näin:
”Nyt on ihmisen paras aika olla elossa, koska ihmisellä on vaikutusvaltaa, ja teknologia mahdollistaa asioita ennennäkemättömällä tavalla.”

Maria Ritola, start up -yrittäjä

Maailma muuttuu nopeammin kuin koskaan teknologisen kehityksen seurauksena, hyvässä ja pahassa. Haluan auttaa ihmisiä tämän muutoksen ymmärtämisessä ja sen kääntämisessä uhkista mahdollisuuksiksi.

Maria Ritola on suomalainen yrittäjä, palkittu teknologiavaikuttaja ja karismaattinen esiintyjä. Hän on pitänyt satoja puheenvuoroja erilaisille yleisöille mm. koneoppimisen hyödyntämisestä ongelmanratkaisussa, työn tulevaisuudesta, ihmisen ja koneen vuorovaikutuksesta, teknologioiden roolista aikamme vaikeimpien ongelmien ratkaisemisessa, tekoälystä ja etiikasta sekä kestävän datatalouden rakentamisesta.

Maria uskoo, että maaailma muuttuu nopeammin kuin koskaan teknologisen kehityksen seurauksena, hyvässä ja pahassa. Hän haluaa teknologiavaikuttajana ja tekoäly puhujana auttaa yrityksiä tämän muutoksen ymmärtämisessä ja sen kääntämisessä uhkista mahdollisuuksiksi.

Teknologiayrittäjä Maria on valittu Vuoden Nuoreksi Menestyjäksi ja vaikutusvaltaisimpien teknologianaisten joukkoon Pohjoismaissa. Maria Ritola toimii Valtion kehitysyhtiön, Vake Oy:n hallituksessa ja keskustelee Ylen aamutelevision Jälkidigi-ohjelmassa teknologian ilmiöistä.

Maria Ritola on innostava ja inspiroiva puhuja, joka sopii kaikille yrityksille, jotka ovat kiinnostuneita pysymään aallon harjalla teknologian kehityksessä. Teknologia ja tekoäly ovat Marian sydämen lähellä ja hän osaa kertoa näistä aiheista maanläheisellä ja lähestyttävällä tavalla.

Tomi KaukinenStart up -yrittäjä

Ruotsinsuomalainen asennepuhuja Tomi Kaukinen on energinen, innovatiivinen ja suorasanainen pitkän ajan yrittäjä joka ei pelkää päättömiäkään haasteita. Kaukinen on pitkän linjan yrittäjä, joka on tarinankertojana aivan omaa luokkaansa. Kun Tomi avaa miten hän varhaisessa teini-iässä teki töitä raksalla sekä siivoojana Tukholman metrossa ei yleisö voi olla tarttumatta tarinaan. Motivaatiopuhujana Kaukinen avaa myös miten hän irtisanoutui ja palasi hullun innolla koulunpenkille, jossa hän suoriutui lukiosta 10.0 keskiarvolla.

Kaukinen kertoo ja motivoi miten hän innostuneena start-up yrittäjänä pääsi näkemään maailmaa vain löytääkseen itsensä vuosia myöhemmin sairastuneena Burnouttiin.

Inspiraatiopuhuja  ja asennepuhuja Tomi Kaukinen puhuu negatiivisten ajatuksien muuttamisesta positiiviseksi ja miten hän on oppinut kääntämään kaikki tapahtuneet onnistumiseksi ja oppimiseksi.

Tomi on todella inspiroiva puhuja ja juontaja, joka saa yleisön nauramaan ja itkemään vuoronperään. ”Nykyhetki heittää kultapölyä kaikkien menneisyyden tapahtumien ylle. Silloin näyttäytyy, että olisi ollut alusta asti sankari, mutta elämä ei toimi sillä tavallaSe punainen lanka, jonka huomaa, on ainoastaan jälkikäteen nähtynä punainen lanka.”

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!