hybridityö

Tulevaisuuden työelämä on sitä, millaiseksi sen rakennamme!

Toimistoille paluu ja hybridityön haltuun ottaminen ovat tässä hetkessä pinnalla olevia teemoja. Nyt on aika miettiä, millaista työelämää haluamme rakentaa? Millainen on yrityskulttuuri, joka kannattelee uudessa hybridiajassa? Katsoimme puhujiemme kanssa tulevaisuuteen. Pohdimme miten varmistetaan, ettemme palaa vanhaan ja totuttuun, ja siihen miltä työ ja työympäristöt tulevaisuudessa näyttävät.

Inspiroivia lukuhetkiä! 
MySpeakerin tiimi

Same same but better – Saku Tuominen

Saku Tuominen
 

Nyt kun palaamme pikkuhiljaa takaisin toimistoon, millaiseen toimistoon haluamme palata? Pitkän tauon jälkeen toimistollepaluu on ainutalaatuinen mahdollisuus uudelleenarvioda omia  toimintatapojamme ja miettiä, miten haluamme tulevaisuudessa tehdä töitä. Mitä asioita olemme kaivanneet, mitä todellakaan emme? Mitä pidämme, mitä haluamme muuttaa? Miten varmistamme, ettei ”new normal” ole sittenkin ”old normal” ja vanhat työtavat kaikkine ongelmineen ota valtaa ennen kuin huomaammekaan.

Tietokirjailija, yrittäjä, luova johtaja Saku Tuomisen uusi luento ”Same same but better!” rohkaisee työyhteisöjä kehittämään työelämää siten, että aikaansaaminen ja hyvinvointi ovat tasapainossa ja sählääminen minimissä.

Tilaa Saku puhumaan tapahtumaasi!

Taianomainen tulevaisuus on lähempänä kuin arvaatkaan – Elina Hiltunen

Elina Hiltunen
 

”Hybridityömalli on tulevaisuuden normaali asiantuntijatyössä. Digitaalisuudesta on tullut työelämän itsestäänselvyys; työ on siellä, missä kannettava tietokone. Mutta mitä on odotettavissa hybridityön jälkeen? Teknologia voi mahdollistaa tulevaisuudessa entistäkin parempia virtuaalityökokemuksia. Niin sanottu mixed reality eli virtuaalimaailman ja todellisuuden yhdistyminen tiloissa voi tuoda vaikka rentouttuvat järvimaisemat konttoriin tai avata esimerkiksi kokonaisen virtuaaliportin maailman toisella puolella olevaan työpisteeseen.

Start Trekistä tutuksi tulleet holokannet ovat jo tänä päivänä todellisuutta esimerkiksi rakennussuunnittelussa. Haptiset käyttöliittyvät lisäävät virtuaalitodellisuuteen aidon kosketuksen tunteen. Muotisuunnittelijakin voi tunnustella käsissään virtuaalista kangasta ja tuntea vaikka silkin tai sametin erilaisen tunnun sormenpäissään. Ehkä tulevaisuuden Zoom tai Teams palaverit hoituvatkin hologrammeilla, jossa osallistujien virtuaalikopiot istuvat oikean tuntuisen virtuaalipöydän ääressä keskustelemassa. Jos kokoukseen osallistujaa sattuukin väsyttämään, hän lähettää rutiinikokoukseen paikalle oman tekoälyhologrammiavattarensa, joka hoitaa keskustelut hänen hahmossaan, hänen puolestaan, hänen käyttämällä kielellä ja eleillä. Ehkä tulevaisuudessa osa kollegoistakin on humanoidirobotteja, jotka hädin tuskin erottaa ihmisestä. Ehkä tulevaisuudessa tekoäly johtaa ihmisiä paremmin ja inhimillisemmin kuin kauppakorkeakoulun käynyt maisteri?

Nykyisyys on huimaa tieteistarinaa, jos keskustelisimme sata vuotta sitten syntyneen ihmisen kanssa. Tulevaisuuden työelämä voi olla nykyihmiselle kuin satua, kiitos huiman, eteenpäin jyräävän teknisen kehityksen. Kun luo katseen heikkoihin signaaleihin, voi huomatakin, että taianomainen tulevaisuus on lähempänä kuin arvaakaan.”

Futuristi Elina Hiltunen on diplomi-insinööri, kauppatieteiden tohtori, keynote -puhuja, 13 kirjaa julkaissut kirjailija, jonka viimeisin syyskuussa julkaistu kirja on täyttä scifiä.

Varaa Elina puhumaan tapahtumaasi!

Päivitä osaamistasi kuin puhelinta – Perttu Pölönen

Perttu Pölönen
 

Futuristi, tietokirjailija Perttu Pölönen lähestyy puheenvuoroissaan tulevaisuuden työelämää, tulevaisuuden taitoja sekä teknologiaa ja sen tuomia mahdollisuuksia innostavasti sekä rohkaisten.

Pertun tämän hetken kysytyimmät luennot pohjautuvat hänen kirjoihinsa Tulevaisuuden lukujärjestys & Tulevaisuuden identiteetit. Tulevat vuodet ja vuosikymmenet pakottavat nimittäin  jokaisen meistä miettimään paikkaamme tässä maailmassa uudestaan. Kun maailma muuttuu, on myös käsityksemme itsestämme muututtava. Tulevaisuuden identiteetti kannattaa rakentaa taitojen varaan. Oletko sinä mahdollistaja, innostaja, kiteyttäjä tai kirkastaja?

”Osaamista pitää nykyään päivittää kuin puhelinta. Se vaatii meiltä nöyryyttä ryhtyä aloittelijaksi, uudestaan ja uudestaan. Siinä piilee kuitenkin mahdollisuus – aloittelija näkee maailman tuorein silmin. Olen viime aikoina tutkinut sitä, miten me voisimme tehdä aloittelijuudesta ihailtavaa, ei noloa ja miten työympäristö voisi tukea uuden oppimista… enkä malta odottaa, että pääsen kertomaan näistä asioista!”

Varaa Perttu tapahtumaasi puhumaan!

Tee tilaa empatialle – Enni-Kukka Tuomala

”Nyt, kun ihmiset palaavat pitkästä aikaa taas toimistoille, tai tekevät töitä jatkossakin hybridinä, yrityksissä tarvitaan erityisen paljon empatiaa, sekä tilaa ja työkaluja empaattisen kulttuurin luomiselle.”

Empatiadesigner, taiteilijapuhuja Enni-Kukka Tuomala on viettänyt kiireisen kesän ja alkusyksyn Lontoossa. Hän avasi neljä uutta empatiaa käsittelevää näyttelyä,  ja edusti Suomea Lontoon Design Biennale 2021 näyttelyssä kesäkuussa teoksella ”Empathy Echo Chamber”. Tämän lisäksi Enni-Kukka on kiertänyt puhumassa sekä kouluttamassa työyhteisöjä empatiasta. Työssään Enni-Kukka keskittyy empatian edistämiseen ja tutkimiseen niin yksilön ja yhteisöjen, kuin yhteiskunnankin tasolla.

”Suuret, globaalit yritykset haluavat nyt kuulla empatiasta ja kehittää empatiataitojaan työyhteisöissään. Tässä hetkessä ja uudessa työnteon tavassa on erityisen tärkeä luoda fyysisiä sekä digitaalisia tiloja, joissa voimme kommunikoida yhdessä, ja joissa jokainen tilassaolija voi saada itsestään parhaat puolet esiin.”

Tilaa Enni-Kukka puhumaan tapahtumaasi!

Puhetta puhumisesta – Ota André Noël Chakerin vinkit vaikuttavaan puhumiseen haltuusi!

”Me olemme jokainen omien tarinoidemme summa.”

Missä piilee se taika, joka vaikuttavilla puhujilla ja menestyneillä johtajilla on: kun he puhuvat, muut kuuntelevat – ja jopa ryhtyvät tekoihin näiden puheiden seurauksena? Vaikuttava puhuminen on taito, jonka jokainen voi – ja jokaisen kannattaakin oppia.

Lue urallaan vaikuttavan puhumisen voiman useaan kertaan todistaneen André Noël Chakerin haastattelu puhumisesta, tarinan voimasta ja vaikuttavan puheen elementeistä.

Lue koko artikkeli!

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!