Uutiskirje 06/2020 2/2

Kasvun uusi aika on nyt.

Syksyllä haetaan kasvua, kurotaan kiinni tavoitteita ja tehdään lujasti töitä tulevan eteen. Mitä uusia toimintatapoja yrityksessänne on omaksuttu kuluneina kuukausina? Entä mitkä parhaat käytännöt jäävät osaksi arkea? Onko teilläkin aika nostaa tiimin yhdessä tekemisen tasoa? Olemme koonneet tähän uutiskirjeeseen puhujat, joiden osaamisella ja asiantuntijuudella on paikkansa syksyn tapahtumissa, kickoffeissa ja virtuaalisissa kohtaamisissa. 

Kasvun uusi aika on nyt.

Jos emme jatkuvasti uusiudu, jäämme maailmasta jälkeen.

Mikael Hugg bannerikuva

Kasvuyrittäjä, puhuja Mikael Hugg uskoo jatkuvan oppimisen ja kasvun asenteen vievän yksilöitä – ja sitä kautta tiimejä sekä kokonaisia organisaatioita eteenpäin. 

– Näinä aikoina vanha sanonta ”a blessing in disguise” on tuonut itselleni ja meidän työyhteisölle todella paljon voimaa ja virtaa. Vaikka stabiilit ajat tuntuvatkin mukavalta, niin niissä piilee muuttumattomuuden ja jämähtämisen vaara. Kun asiat ovat hyvin, meillä harvemmin on kovaa tarvetta uusiutua ja oppia uusia asioita. Mutta jos me emme jatkuvasti uusiudu ja luo ”uutta nahkaa”,  jäämme maailmasta jälkeen –  ja se on tuhoisaa pitkällä juoksulla. Korona on mahdollistanut täyden uudistumisen pikakelauksella missä vanhat ruostuneet rutiinit, murretaan ja korvataan uusilla, paremmilla toimintatavoilla. Ainakin meillä viime viikot ovat menneet kuin jäniksen selässä ja tuntuu että tekemisellä on taas merkitystä, Mikael Hugg kertoo. 

Mikaelin myyntitiimeille suunnattu ”Sales Hacker” -valmennus vie tiimit tutkimaan omaa tekemistään; löytämään ongelmakohdat, ratkaisemaan ne ja asettamaan tavoitteet, joiden saavuttamiseksi tämä valmennus antaa kaikki tarvittavat työkalut.

Haastattelussa luova johtaja Timo Kiuru: ”Toivoisin, että olisi enemmän ihmisiä ja organisaatioita, jotka eivät tähtäisi hopealle.”

Timo Kiuru Banneri

Timo, miten saadaan työpaikan tunnelma nostettua tämän oudon kevään jälkeen?
Asiat hoituvat tekemällä. Lykkääminen on luusereille.

Mistä tunnistaa vahvan tiimin?
Vahvassa tiimissä ihmiset luottavat toisiinsa, ymmärtävät ammattitaitonsa arvon ja uskaltavat olla omia itseään. Teeskentely ja teatteri ei heitä kiinnosta.

Miten valjastat luovuuden tiimisi käyttöön?
Aluksi pitää keskustella siitä mitä olemme tekemässä – miksi sillä olisi merkitystä ja mitä haluamme konkreettisesti saada aikaan. On tärkeää, että kaikki ovat kärryillä kokonaisuudesta.
Sen jälkeen on tärkeää määrittää kriteerit sille, mitkä tekevät ideoista ja ratkaisuista briljantteja. Luovaa työtä ei aloiteta puhtaalta pöydältä!

Kuinka pitää oma ja tiimin motivaatio korkealla?
Määrittämällä syyt tehdä bisnestä, jotka ovat pelkkää bisnestä merkityksellisemmät.

Entä millaista ajattelua nyt kaivataan?
Lyhyen ja pitkän tähtäimen hybridiajattelua. Tällä hetkellä monissa yrityksissä tarvitaan luovuutta siihen, miten saada lisää kassavirtaa ilman, että pissataan muroihin.

Ja millaista tekemistä toivoisit näkeväsi nyt?
Toivoisin, että olisi enemmän ihmisiä ja organisaatioita, jotka eivät tähtäisi hopealle.

Jokaisessa organisaatiossa pitää tehdä käänteentekevä päätös: haluammeko olla alamme luovin vai halvin? Tee vähemmän, mutta paremmin! Miksi toiset organisaatiot onnistuvat tekemään parempaa tulosta pienillä resursseilla ja luomaan uutta? Miksi osalla organisaatioista siitä ei tule mitään riippumatta siitä, kuinka paljon he satsaavat innovointiin?


Timo Kiuru on luova johtaja kansainvälisen liiketoiminnan tuuliselta huipulta. Kiuru on myös suosittu tietokirjailija ja asiantuntijapuhuja. Kiurun vetämät suunnitelutiimit ovat työskennelleet muun muassa Samsungille, Googlelle, Minille, McLarenille ja SK-II:lle maapallon eri kolkissa. Kiuru on palkittu tinkimättömästä työstään viihteen, digitalisaation, markkinoinnin, puhumisen ja kokemuksellisuuden toimialoilla.

Menestys näkyy siinä, miten hyvin ihmiset työskentelevät yhdessä.

Kun työyhteisö voi hyvin, vuorovaikutus toimii ja tavoitteet saavutetaan. Näyttelijä Sari Havaksen ”Timanttinen työilmapiiri” -valmennus vahvistaa vuorovaikutusta työyhteisössä. Valmennus auttaa huomaamaan omat juurtuneet toimintatavat, käsittelemään niitä harjoitusten keinoin ja omaksumaan uusia, rakentavia tapoja kommunikoida työyhteisössä.

 – Koronakevät on rikkonut meidän rutiinimme ja vienyt meitä fyysisesti kauemmaksi toisistamme. Osittain etätyöskentely tulee jäämään osaksi työkulttuuriamme. Kun rakennamme uudestaan tapojamme tehdä yhteistyötä, on erityisen tärkeää paneutua siihen, mitä on todellinen kohtaaminen ja miten me voimme kehittää kohtaamisia sujuvampaan suuntaan. Kun yksilö kehittyy, niin yhteisö kehittyy. Menestys näkyy siinä, miten hyvin ihmiset toimivat ja työskentelevät yhdessä, Sari muistuttaa.

Kaikilla on kiire, mutta harva on tehokas. 

Motivaatiopuhuja Tomi Kaukisen puheenvuoro rohkaisee kuulijaa tekemään tietoisesti valintoja oman elämänsä eteen, asettamaan tavoitteita ja kokeilemaan rohkeasti uutta. Kaikesta matkanvarrella tapahtuneesta oppii ja vaikeudet on mahdollista kääntää voitoksi – tai ainakin selvitä niistä. Puhujana Tomi tunnetaan vaikuttavana tarinankertojana, joka onnistuu pitämään kuulijan otteessaan ja innostaa jokaista tarkastelemaan omia mahdollisuuksiaan uudesta näkökulmasta. 

– Nyt kaivataan syvää ajattelua. Meille on tarjottu nyt hetki rauhoittua ja fokusoida. Otetaan se. Maailmassa kaikilla on kiire mutta harva on tehokas. Syvä ajattelu parantaa tehokkuutta ja auttaa sinua näkemään asioita moniuloitteisemmin kuin muut. Tartu siihen, Tomi Kaukinen kannustaa.

MySpeaker Boost – videoluentosarja on lanseerattu!

Tarjoa tiimillesi keino kehittää omaa osaamista, motivoitua, kuulla inspiroivia tarinoita ja ammentaa Suomen huippupuhujien oppeja ajasta ja paikasta riippumatta MySpeaker Boost -videoluentosarjan avulla! 

Uusissa, MySpeakerille yksinoikeudella tuotetuissa, videoluentosarjoissa on koottuna parhaat palat 20:ta huippupuhujaltamme, jotka videoiden kautta jakavat asiantuntemustaan ja kokemuksiaan yrityksille.

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!