Vastuullisuus

Vastuullisuus ei ole pelkkää puhetta | Kestävän kasvun asiantuntijat

”Kyllä”, on vastaus, jonka varmasti jokainen haluaa antaa kysymyksiin: toimiiko yrityksesi eettisesti? Vallitseeko teillä vastuullinen yrityskulttuuri? Entä kasvetaanko teillä kestävästi? Usein vastaus ei valitettavasti ole enää niin yksiselitteinen, kun tarkastellaan tekoja, päätöksiä ja sitä, mikä yrityksen strategiassa on nostettu keskiöön. Lupaus vastuullisuudesta ja vastuullisesta yrityskulttuurista lunastetaan päivittäin tekoina. Vastuullisuus on valinta, joka tehdään aina uudestaan.

Mitä teen – mitä jätän tekemättä?
Mitä sanon tai mitä jätän sanomatta?

Vastuullisuus ei ole enää vain kilpailuetu, vaan elinehto tulevaisuuden kestävälle, uudistavan kasvun organisaatiolle.

Let’s Talk,
MySpeakerin tiimi


Huominen riippuu teoistamme.

Dakota Robin

Mitä jos työyhteisöissä uskaltaisimmekin olla omia itsejämme: kysyä ja kertoa näkökulmamme. Ja mitä jos samalla tulisimme kuulluiksi ja nähdyiksi itsenämme, ilman piilossa olevia ennakkoasenteita. Silloin vuorovaikutus syvenee, ymmärrys lisääntyy, ideat lentävät, ongelmia ratkotaan, syntyy uutta kasvua – ja jokainen tiimin jäsen voi paremmin.

– Tiimeissä tarvitaan turvallinen tila yhdessä oppimiselle. Sillä siltoja ei rakenneta ilman virheitä – saatika yksin, inklusiivisuuskonsultti, tasa-arvon merkityksen sanansaattaja Dakota Robin muistuttaa.
Dakotan missiona työssään yritysten kanssa on lisätä ymmärrystä tasa-arvon merkityksestä hyvinvoinnille.

Dakotan puheiden keskiössä on aina ihmisten motivoiminen ja innostaminen monimuotoisuuden ymmärtämiseen ja inklusiiviseen toimintaan. Oman vaikuttavan tarinansa kautta Dakota näyttää esimerkkiä erilaisuuden hyväksymisestä ja siihen liittyvän häpeän valjastamisesta voimavaraksi. Hän tuo ilmi sen, mistä aito ymmärrys ja yhteistyö saa alkunsa: ihmisen kohtaamisena ihmisenä.

Lue lisää Dakotasta!

 

Niina Ratsula

Miten kirkkaat ovat yrityksesi eettiset toimintaperiaatteet? Entä toteutuvatko ne käytännössä ja näkyvätkö päätöksenteossa?

Eettisen työelämän puolestapuhuja Niina Ratsula teki reilun vuosikymmenen uran globaaleissa tehtävissä pörssiyrityksissä ja väitteli kauppatieteiden tohtoriksi keskeisenä väitteenään ajatus, että yrityskulttuuri on se, mikä ratkaisee organisaation kyvyn toimia oikein. Nykyään Niina toimii perustamansa Code of Conduct Companyn vetäjänä tavoitteenaan luoda oikeudenmukaisempaa ja inhimillisempää työelämää.

Niinan puheenvuorot sopivat erinomaisesti tilaisuuksiin, joiden kattavana teemana on vastuullisuus, arvojohtaminen, työhyvinvointi tai yrityskulttuuri.

”Vastuullisuus ei ole pelkästään kilpailuetu, vaan elinehto tulevaisuuden kestävälle organisaatiolle.”

Lue lisää Niinasta! 

Anni Laurila
Anni Laurila

Arkkitehti Anni Laurila ylittää perinteisiä rajoja tuodakseen ratkaisuja aikamme ja  tulevaisuuden merkittäviin haasteisiin. Puhujana hän vie kuulijan matkalle suuriin teemoihin, kuten työn muutoksen ja teknologian kehittymisen vaikutuksiin, vastuullisuuteen ja kestävyyteen, sekä ympäristömme suunnitteluun tuleville sukupolville.

”Ennusteita on historiassakin rikottu yllättävillä tavoilla: teknologian alueet ovat kehittyneet kiihtyvästi, kokonaisia toimialoja on mullistettu, yhteisiä päätöksiä on saatu aikaan. Kyse on siitä, kuinka osoitamme vääriksi ne ennusteet, jotka tuntuvat synkimmiltä? Miten hyvän tekeminen ja kannattavuus kulkevat käsi kädessä? Millaisen jäljen tahdot antaa omalla työlläsi?”

Nämä merkitykselliset ratkaisut ja niiden löytäminen ovat nousseet Annille olennaiseksi osaksi työtä. Hän voitti Kiinassa kehittämällään idealla Suomen ensimmäisen Global Impact Challenge -kilpailun, jossa haettiin teknologiaratkaisuja miljoonien ihmisten elämänlaadun parantamiseksi, ja pääsi siten NASA:lla Piilaaksossa järjestettyyn ohjelmaan. Hän on myös World Economic Forumin Global Shaper -jäsen, ja käynyt Yhdysvaltojen entisen varapresidentin Al Goren koulutuksen ilmastonmuutoksesta puhumisesta sekä eri alojen kestävistä ratkaisuista.

Lue lisää Annista!

Saku Tuominen
 

Yrittäjänä yli 30 vuoden ajan toimineen Saku Tuomisen kestävään kasvuun keskittyvä puheenvuoro pohtii innostavalla tavalla sitä, miten täällä pitäisi elää ja kasvaa, jotta kaikilla olisi hyvä olla nyt ja tulevaisuudessa.

Luento lähestyy maailman nykytilaa ja tulevaisuutta sekä yksilön että yrityksen arvojen näkökulmasta ja auttaa ymmärtämään ympärillämme tapahtuvia muutoksia.

Saku ei puheessaan lakaise ongelmia maton alle, vaan keskittyy ennen kaikkea mahdollisuuksiin, ja pyrkii syyllistämisen sijaan olemaan optimistinen ja rohkaiseva.

”Luento on kahden vuoden tutkimusmatkan lopputulos. Minusta alkoi tuntua siltä, etten voi enää katsoa itseäni pelistä, ellen mieti näitä kysymyksiä niiden vaatimalla vakavuudella. Heräämiseeni meni liian kauan, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan,” Tuominen sanoo.

Luennon pohjana on Saku Tuomisen 15. kirja: Kuinka puut kasvavat.

Lue lisää Sakusta!

Anne Raudaskoski

”Mistä vastuullisuuden tuoma kilpailuetu oikeasti syntyy? Kun esitämme tämän kysymyksen, pääseemme kiertotalouden ja uudistavan kasvun teemojen pariin.” 
– Anne Raudaskoski

Anne Raudaskoski on yksi kiertotalouden pioneereista Suomessa. Hänellä on pitkä ura vastuullisuuden, kestävän kehityksen ja kiertotalouden parissa. Annen kipinä  kiertotalouden maailmaan syttyi vuonna 2006, hänen luettuaan CSR:n kuvauksen. Ajatus siitä, miten yritys voi toiminnallaan olla hyvän voima: toimia vastuullisesti ja luoda aidosti kestävää kasvua, josta yhteiskunta sekä luonto hyötyvät.

-Näiden vuosien aikana termit ovat vaihtuneet CSR:stä kiertotalouteen ja nyt uudistavaan kasvuun. On tärkeää ymmärtää, mitä uudistuva kasvu tarkoittaa juuri teidän yrityksellenne startegian ja käytännön tasolla. Tätä kautta löytyvät uudet kasvun aihiot ja pääsemme polulle, jossa luomme aidosti positiivista vaikutusta, herättää Anne pohtimaan.

Lue lisää Annesta!

Pata Degerman

Meidän vastuumme on lopettaa maapallon tuhoaminen” – Pata Degerman

Tutkimusretkikunnat niin pohjoisella jäämerellä kuin syvällä viidakoissa ja sademetsissä ovat näyttäneet, millä vauhdilla maisemat muuttuvat, jäät sulavat, lajit harvenevat ja meret nousevat. On aika tehdä muutos yhdessä. On osallistettava ihmisiä ja herätettävä keskustelua.

Suomen ainoa ammattimainen löytöretkeilijä ja ympäristön puolesta puhuja, sekä yksi Suomen kysytyimmistä bisnespuhujista Pata Degerman
herättää puheessaan meidät tarkastelemaan valintojamme, ja yhdistämään voimamme suojellaksemme yhteistä maapalloamme.

Lue lisää Patasta!

Kaipaatko ideoita tulevien tapahtumiesi puhujasisältöön? Haluatko saada inspiraatiota ja sisältöjä bisneselämän kysytyimmiltä puhujilta? Ota meihin yhteyttä alta – tai tilaa uutiskirjeemme!

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!