Pata Degerman

Polar Expedition Hut

Jos joku tietää mitä tehdä, kun asiat eivät mene toivotulla tavalla, niin se on löytöretkeilijä Pata Degerman. Pata on elämänsä aikana nähnyt paljon sellaista, joista harva meistä edes uskaltaa unelmoida. Hän on myös ollut tilanteissa, joissa hengen lähtö on ollut lähellä ja kokenut kuoleman ja luopumisen hyvin läheltä huippuja tavoitellessaan.

Viimeisen 25 vuoden aikana Pata on käynyt Arktiksella 45 Kertaa ja Etelämantereella 7 kertaa. Hän on suunnitellut ja johtanut useita retkikuntia jotka ovat vieneet miehen erittäin kylmiin olosuhteisiin napa-alueilla ja syvimpiin viidakkoihin maailmassa. Näistä retkikunnista yhdeksän on ollut tutkimattomille alueille. Tämän lisäksi hän on kiivennyt n. 200 vuorta josta 24 ovat olleet ensinousuja (mm. Mt SisuMt Finland ja Mt Suomi Etelämantereella).

Nyt Pata kertoo omien tarinoidensa kautta miten vaikeista hetkistä on mahdollista selvitä ja miten tärkeää on nauraa ja jaksaa olla positiivinen vaikka sinulla olisi juuri myrkkysammakko hypännyt suuhun tai luulet jääkarhun hyökänneen perusleiriin.


Jaksot:

9kpl, yhteensä 61 min 4 sek

1. Mahalasku Etelämantereelle – 8 min 02 sek
Miten varaudut tulevaan, kun kriisi iskee? Kun kaikki tuntuu mahdottomalta, niin mikä on olennaista?

2. Paska juttu Etelänavalla – 6 min 16 sek
Joskus on ikäviä asioita, joita ei saa millään tehtyä. Mikä on se mentaalinen voima, jolla mennä eteenpäin?

3. Lentävä makkara Grönlannissa – 9 min 22 sek
Suunnittelusta puhutaan paljon, mutta mitä tapahtuu kun suunnittelu ei tuota toivottuja tuloksia?

4. Jarruraidat Nepalissa – 7 min 31 sek
Tiukat tilanteet tulevat usein yllättäen. Miten selviydyt niistä mahdollisimman rauhallisena ja mitä oppeja voit hyödyntää pitääksesi pään pinnalla?

5. Nuolisammakko suussa – 8 min 5 sek
Kun nuolisammakko hyppää suuhun, on kommunikointi hukassa. Miten varmistat kommunikoinnin ja saat viestin perille?

6. 33-vuotias herkku – 7 min 33 sek
Aina välillä yhteishenki tiimissä rakoilee. Miten saat tiimiin luotua syvän yhteistyön ja täydellisen luottamuksen?

7. Lukeako vai pyyhkiä? – 4 min 39 sek
Miten varaudut viikon istumiseen teltassa? Miten jaksat pysyä positiivisena vaikka ulkona myrskyää etkä tiedä milloin pääset liikkeelle?

8. Ylipainoinen nousukiito – 4 min 25 sek
Mitä jos asiat eivät toteudukaan toivotulla tavalla? Joskus on pakko tehdä radikaaleja muutoksia ja päätöksiä.

9. Kusinen paikka – 5 min 11 sek
Joskus tuntuu siltä, että kaikki menee aivan plörinäksi. Meidän voimamme on kuitenkin aina omissa ajatuksissamme.


”Suosittelemme tätä kokonaisuutta tiimin yhteisöllisyyden tunteen edistämiseksi sekä asenteen ja positiivisen ajattelun tukemiseksi. Videosarja sopii käytettäväksi niin alkavien työviikkojen inspiraatioksi kuin kiitokseksi ilahduttamaan omaa henkilöstöä tai yhteistyökumppaneita.” -Susanna Suorsa

Pata Degerman

Tilaa videoluentosarja:

Millaisia tulevaisuuden taitoja yrityksillä ja organisaatioilla tulisi olla?

MySpeaker tukee osallistavilla valmennuksella ja puheenvuoroilla yrityksien ja organisaatioiden omaa osaamisen kehittämistä. Ennakoimme koko ajan yhdessä puhujayhteisömme työelämän asiantuntijoiden kanssa tulevaisuuden osaamisen muutoksia ja niihin liittyviä hiljaisia signaaleja, joiden ympärille rakennamme valmennuksia ja erilaisia osaamisen kehittämisen konsepteja.

Tulevaisuudessa yritysten osaamisen keskiössä ovat edelleen digitalisaation ja teknologian kehittyminen. Erityisesti muutokseen ja muutoksen metataitoihin keskittyvät taidot nousevat tärkeään arvoon. Tärkeitä tulevaisuuden osaamisen taitoja ovat muun muassa jatkuva oppiminen ja kasvun ajattelu, vuorovaikutus ja tunnetaidot, luovuus ja ongelmaratkaisukyky, johtaminen ja itseohjautuvuus sekä työn merkityksellisyyden löytäminen. Onko teillä jo taidot ja asenne tulevaisuuden vaatimusten tasolla? 

Miten voimme auttaa teitä?

MySpeaker tarjoaa valmiiksi konseptoituja puheenvuoroja, workshoppeja ja masterclasseja, jotka oivalluttavat ja tukevat teidän tulevaisuuden taitojen kehittämistä. Valmentajina toimivat puhujayhteisömme jäsenet, joilla on laaja kokemus vaikuttavasta valmentamisesta. Mikäli tarvitsemaanne aihetta ei löydy valmiina niin suunnittelemme teidän tarpeisiinne sopivan uniikin kokonaisuuden.

Mietittekö vielä millainen valmennus tai oivalluttava puhe vastaisi parhaiten teidän yrityksen haasteisiin ja tukisi teidän osaamisen kehittämisen kokonaisuutta? Kiinnostaisiko teitä tietää, kuka olisi paras puhuja tai valmentaja teidän aiheeseen? Teemme mielellämme teille osallistavan alkukartoituksen, jonka pohjalta laadimme suunnitelman siitä, millaisella valmennuksella ja inspiroivalla puheella pääsette osaamisen kehittämisen tavoitteissanne maaliin.

Kiinnostaisiko teitä syventää entisestään osaamistanne ja tulla osaksi kasvuohjelmaa?

Tervetuloa mukaan MyGrowth – osaamisen kehittämisen kasvuohjelmaan, jossa suunnittelemme teidän  yrityksen osaamista tukevan sopivan ohjelman kvartaali- tai vuositasolle. Tarjoamme samalla mahdollisuuden sinulle osaamisen kehittämisestä vastaavana kehittää itse omaa osaamista 5 eri tulevaisuuden metataidon tiimoilta. Pääset kuulemaan osaamisen kehittämiseen liittyviä puheenvuoroja ja verkostoitumaan muiden osaajien kanssa. Ilmoittaudu mukaan: [email protected]