Kone helpottaa tulevaisuuden työtä

Antti Merilehto - Puhuja

Tietokirjailija | Maajohtaja

Haluatko ymmärtää miten teknologian muutokset vaikuttavat työelämään tulevaisuudessa? Pohditaanko teillä tekoälyn roolia toimialan murroksen keskellä? Antti Merilehdon puheenvuorot tuovat teknologiat sekä niiden tuomat haasteet ja edistysaskeleet arjen esimerkkien avulla helposti ymmärrettävästi esiin.

Antti on toiminut urallaan mm. Googlella ja hän on kirjoittanut Suomen myydyimmäksi kivunneen tietokirjan tekoälystä. Hän tekee arjessa työtä tekoäly- ja analytiikkakonsultoinnin parissa, työkokemuksen ansiosta Antin omakohtaiset tarinat tarjoavat lempeän lähestymisen välillä vaikeaksi koettuun aiheeseen. Antin asiakaslupaus onkin: ”Te olette turvassa! Kun lähdetään tälle matkalle, sinun ei tarvitse osata eikä tietää tekoälystä mitään.” Antti on valittu useasti Suomen sadan ICT-vaikuttajan joukkoon ja hän kykenee puhumaan uskottavasti myös teknologian ammattilaisille.

Tosielämän vauhdikkaasti kerrotut esimerkit ja energinen lavapresenssi ovat tehneet Antista kestosuosikin yritysten tapahtumiin ja asiakastilaisuuksiin. Parhaimmillaan Antti on puhunut +100 tapahtuman vuosivauhdilla ja saanut loistavaa palautetta niin yleisön kuin tilaajien osalta.

Antti Merilehto on energinen teknologian hyötyjen ja haasteiden sanansaattaja. Hän puhuu yleisölle ymmärrettävästi ilman teknologia-jargonia, käyttäen puheessaan paljon kuvia ja niiden ympärille rakentuvia omakohtaisia kertomuksia sekä tunnettuja esimerkkejä onnistuneista teknologian ja datan hyödyntämisen ratkaisuista. Antti räätälöi puheenvuorojaan asiakkaan tarpeiden mukaan.

Antin kysytyimmät puheenvuorot:


Tekoäly on tukiäly -puheenvuoro näyttää teknologian vaikutukset eri liiketoiminnan osa-alueilla kaupoista klinikoille:

Tekoäly on tukiäly -puheenvuoro auttaa kuulijoita ymmärtämään millä tavalla modernit teknologiat kuten tekoäly, koneoppiminen ja analytiikan eri sovellukset ovat auttamassa ihmistä tekemään työn paremmin. Antti Merilehto kerää esityksiinsä ajankohtaisimmat esimerkit siitä miten työ muuttuu kun koneet hoitavat tylsät ja turvattomat tehtävät. Mitä enemmän toistoa työtehtävässä on, sen todennäköisemmin ainakin osan työtaakasta kantaa jatkossa kone.
Yhteistyö ihmisen ja koneen välillä koskee kaikkia aloja ja koulutustasoja: esimerkiksi rahoitusalan hyvin palkatuissa ja korkeasti koulutetuissa töissä analytiikan automaatio on jo arkipäivää. Miten tukiäly näkyy juuri teidän toimialallanne arjessa? Miten kone oppii, miten yritysten kannattaa edetä tekoälyn hyödyntämisessä ja mikä on ihmisen rooli jatkossa ovat kysymyksiä, joihin Antin puheenvuoro vastaa. Kuulija saa Antin puheenvuorosta selkeän kuvan siitä, millä tavalla teknologiat ovat aidosti läsnä arjessa ja mukana työnteossamme.

Asiakaskokemus ja teknologia – miten ymmärrät datan ja tekoälyn avulla asiakastasi paremmin


Minkä takia Coca-Cola kerää jatkuvasti elokuvateatterien auloissa olevien juoma-automaattien käytöstä dataa itselleen? Koska he haluavat ymmärtää paremmin sen, miten asiakas käyttää lopputuotetta – ei kyselytutkimuksia, eikä haastatteluja vaan lahjomatonta dataa.

Asiakaskokemus ja teknologia -puheenvuorossa Antti haastaa yritysten päättäjiä kohti parempaa asiakasymmärrystä datan ja analytiikan avulla. Antti Merilehto on työssä on ollut auttamassa lukuisia yrityksiä ymmärtämään asiakkaitaan paremmin ja sen avulla muokkaamaan asiakaskokemusta aina askeleen verran paremmaksi.
Konkreettiset esimerkit auttavat kuulijoita hahmottamaan reittiä parempaan asiakaskokemukseen – datalähde kerrallaan.

”Itse uskon, että voittavat yritykset ovat niitä, jotka hyödyntävät teknologiaa tarjotakseen alan parhaan työntekijäkokemuksen. Vain hyvinvoivat työntekijät yhdessä fiksujen teknologiaratkaisujen kanssa luovat nimittäin edellytykset erinomaiselle asiakaskokemukselle, josta kaikessa menestyneessä liiketoiminnassa on kyse.”

Lue Antti Merilehdon artikkeli ”Analytiikan merkitys uudessa tilanteessa”.

Teemat: Tekoäly tänään - totta vai tarua | Tekoäly ja muuttuva työ | Ihmisen ja koneen vuorovaikutus | How China is the Artificial Intelligence Superpower of 2020

Antti Merilehto

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Digitalisaatio & Teknologia | Yhteiskunta & Tulevaisuus