Henri Henkka Hyppönen

Henri ”Henkka” Hyppönen - Puhuja

Luova johtaja | Tietokirjailija

Henri Hyppönen on luova johtaja, kirjailija, puhuja, TV -isäntä ja sarjayrittäjä. Hän on viiden yrityksen perustaja, mukaan lukien Henrin uusin startup-yritys, joka suunnittelee dataa ja tekoälyä tukevia tuotteita ja palveluita. Henri on lisäksi MySpeaker of the Year 2022 -tunnustuspalkinnon voittaja Innovaatio ja luovuus -kategoriassa.

Henri käsittelee tulevaisuuden työelämän tärkeimpiä taitoja. Hän antaa kuulijoilleen työkalut, joilla navigoida menestyksekkäästi murrosajassa sekä luoda uutta kriittisen ajattelun ja luovan ongelmaratkaisukyvyn avulla. Epävarmuuteen voi vastata valitsemalla näkökulmansa tulevaisuuteen – ja luomalla sitä itse.

”Tulevaisuudessa menestyvät ne, jotka taitavat luovan ongelmanratkaisun ja kriittisen ajattelun ja jotka ovat sosiaalisesti älykkäitä.”

Henri puhuu säännöllisesti yrityksille tekoälystä, tulevaisuudesta, liiketoiminnasta, johtajuudesta, luovuudesta, ihmisen ja koneen älykkyyden yhdistämisestä sekä divergenssistä. Henriä innostaa nyt uusien teknologisten kykyjen käyttäminen ihmisten käyttäytymisen ymmärtämiseen ja ennustamiseen –  sekä ihmisen ja koneen yhteistyön edistämiseen luovuudessa ja tutkimus- sekä kehitystoiminnassa. Hän on keksinyt termin lisätty tuotekehitys kuvaamaan tätä uutta alaa.

Henri on julkaissut viisi kirjaa. Viimeisin kertoo luovuuden tulevaisuudesta. Hänet on saanut tunnustusta työstään niin puhujana, mediassa kuin kirjojensa tiimoilta: Vuoden puhuja (Suomi, 2013), Suomen paras komediaesitys (2014, 2015), tiedekommunikaatiopalkinto (2015) ja Vuoden radioisäntä (2000). Henri on haastatellut poliittisia ja liike -elämän johtajia, taiteilijoita ja luovia neroja, kuten Arnold Schwarzenegger, Ed Catmull, Jack Welch ja Will Smith ymmärtääkseen heidän tärkeimmät opetuksensa liiketoiminnassa ja elämässä.

 

Henrin kysytyimmät puheenvuorot käsittelevät teemoja:

”BYOD – Bring Your Own Divergence”

Uudessa herättelevässä puheenvuorossaan Henri Hyppönen tuo esiin divergenssin ja sen vaikutukset työelämään ja yhteiskuntaan aivan uudella tasolla. Pohjustaen puheenvuoronsa ihmisen ja koneen tulevaisuuden rooleihin, Henri vie kuulijansa pintaa syvemmälle neurodiversiteetin maailmaan. Puheenvuoro haastaa yhteiskunnallista ajattelua normaaliudesta ja kannustaa työyhteisöjä vaalimaan yksilöitä ja meidän kaikkien erilaisuutta.

Miten voimme luoda yksilölähtöisen ja yhteisökeskeisen työympäristön? Kenen ehdoilla yhteistyötä määritellään? Määritelläänkö se keskiarvoisen eli neuraalisesti hyvin normaalin ihmisen näkökulmasta, jos sellaista on edes olemassa, vai joudummeko keksimään kokonaan uudenlaisia malleja siihen? Muun muassa näiden kysymysten saattelemana puheenvuoron aikana kuulija pääsee pohtimaan sitä, kuinka me voimme rakentaa esimerkiksi työympäristön enemmän yksilölähtöisesti niin, että se tukee ja palvelee kollektiivista tavoitetta?

 

Suuri siirtyminen tekoälyyn – ihmisyyden renesanssi

Pian näemme tekoläyn osana elämäämme yhtälailla kuin sähkön: huomaamme sen vasta, kun sitä ei ole. Olemme keskellä muutosta ja on aika päättää, miten haluamme osallistua. Kyseessä on loppujen lopuksi uusi aikakausi ja tulevaisuus, jotka vain me voimme muokata. Tällä uudella aikakaudella, jolloin ihmisillä on enemmän mahdollisuuksia kuin koskaan ja koneet ovat älykkäämpiä kuin ikinä, työnjako muuttuu pysyvästi. Mikä on ihmisen paikka? Tämä puhe antaa sinulle uusia tapoja lähestyä sitä, kuinka voimme luoda uuden maailman ja uuden unelmatiimin: ihmismielen ja koneen.

 

Meidän kaikkien pitäisi rakastaa ongelmia:

Kaikki ongelmat eivät ole tasavertaisia. Parhaat yritykset erottuvat muista kyvyllään löytää juuri ne liiketoiminnan kannalta arvokkaimmat ongelmat. Tämä sitoutuminen arvoon antaa heille kilpailuetua. Arvokkaita ongelmia ei ole aina helppo löytää; ne voivat piiloutua syvälle yritykseesi tai asiakkaan elämään, ratkaisut on kuviteltava, ja useimmiten sinulla ei ole vielä olemassa valmista ratkaisua liiketoiminnassa heille. Entä, miten luodaan luovaa ongelmanratkaisukulttuuria, jossa ihmiset luonnollisesti haastavat vallitsevan tilanteen ja haluavat etsiä parempia tapoja toimia? Henrin luento keskittyy luovaan ongelmanratkaisuun ja innostaa kuulijaa nauttimaan siitä ymmärtäen ongelmissa piilevän potentiaalin liiketoiminnalle.

 

Pelon hinta:

Pelko voi tehdä meistä todella tyhmiä, viedä pois potentiaaliamme ja olla esteenä tavoitteiden saavuttamiselle. Saavuttaaksemme suurimman potentiaalimme meidän on ensin ymmärrettävä yksi vahvimmista tunteistamme: pelko. Henri tuo tällä luennolla esiin laajan kokemuksensa luovan alan yritysten perustajana ja johtajana yhdistettynä näkemyksiin pelon biologiasta ja psykologiasta. Hän osoittaa psykologisen turvallisuuden arvon työpaikalla ja antaa konkreettisia välineitä siihen, kuinka psykologisesti turvallinen ilmapiiri saadaan säilymään.

 

Henri pitää yrityksille myös koulutuksia kaikista edellä mainituista teemoista!

 

Referenssit:

”Eloisa esiintymistyyli, vangitseva puhetyyli ja ajankohtainen sisältö. Aiheet todella saivat porukan ajattelemaan.” – AbbVie Oy

”Varma, sujuva, ajatuksia herättävä.” – Insinööriliitto IL ry

”I just wanted to reach out and say thank you so much for your excellent presentation the other week. I was waiting for the conference survey results to share them with you, which I got recently. Not to go into too much detail, but your presentation was the most appreciated the whole week, by a landslide.” – Biopharma industry

”Iso iso kiitos Henri aamuisesta! Erinomainen veto. Juuri sitä mitä haettiin. Etenkin loppu löi minutkin ällikällä 😃 Mahtavaa.” – Hyvinvointialan toimija

 

Katso myös Henrin valmennus: Tulevaisuuden johtajan metataidot

Lue Henrin artikkeli ”Vastaa kiihtyvään nopeuteen ja ennustamattomuuteen luovuudella.”

Teemat: Pelko voi tehdä meistä todella tyhmiä | Ei tylsää! | Meidän kaikkien pitäisi rakastaa ongelmia | Suuri siirtyminen AI:hin | Tulevaisuuden johtamisen metataidot | Tulevaisuuden digitaalinen asiakaskokemus

Henri Hyppönen

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Asiakaskokemus | Digitalisaatio & Teknologia | Johtaminen | Kasvu & Kehittäminen | Luovuus & Innovaatio | Strategia | Yhteiskunta & Tulevaisuus | Yrityskulttuuri