Lotta Backlund

Lotta Backlund - Puhuja

Media-alan ammattilainen, yrittäjä, kirjoittaja, reipas ihminen

Lotta Backlund omaa monta titteliä, mutta kutsutaan häntä nyt vaikka media-alan ammattilaiseksi. Hän on toiminut suuren tv-tuotantoyhtiön kehitysjohtajana ja johtoryhmässä, Helsingin pormestarin poliittisena erityisavustajana, johtanut valtakunnallista liittoa, kirjoittanut kolumneja, tuottanut omaa viikoittaista podcastia ja pyörittää siinä ohessa sinkkuäitinä lapsiperheen arkea. Ennen tätä tämä kauppatieteitäkin opiskellut älykäs ja terävä nainen on ennättänyt kerätä kokemusta niin stand up -koomikkona esiintymisestä, television tekemisestä kameran molemmilta puolin, radiossa sekä juontamisesta että tuottamisesta, ja onpa hänellä ollut pitkä lista poliittisia luottamustehtäviäkin.

Näin kirjavan CV:n saa vain reippaudella ja eteenpäin menevällä otteella, ja tästä aiheesta Lotta Backlund kirjoittaa nyt kirjaa ja luennoi. Kirja ilmestyy alkuvuodesta 2021. Lotan teesi on, että reippaus tarvitsee kunnianpalautuksen. Juuri reippaudella voi saada suhteetonta etumatkaa niin työelämässä kuin muussakin elämässä, ja kyse ei ole kyvyistä tai valmiudesta – vaan ihan vain asenteesta.

Lotta Backllund on humoristinen ja persoonallinen puhuja, mutta myös inspiroiva ja ajatuksia herättävä. Lotta on käynyt luennoimassa niin opiskelijoille kuin mummeleillekin, ja hänen viestinsä resonoi eri syistä ihan kaiken ikäisissä ihmisissä. Oli yleisössä istuvan tavoite sitten syöksyä sukkulanomaisesti ylöspäin valitussa uraputkessa tai tehdä muutoksia saadakseen enemmän itsensä näköisen elämän, Lotalta löytyy kannustavaa sisältöä – ja vieläpä järkiperusteita – jokaiseen matkaan.

Sano kyllä, eli miten reippaaksi ryhdytään

”Reippaus on suosikkisanojani”, sanoo Lotta Backlund. ”Reippaus on toimeliaisuutta. Se on arjen riuskuutta, se on ahkera ja tomera tapa lähestyä asioita”. Lotan mielestä sisu ei ole ainoa suomalainen konsepti ja luonteenlaatu, jota sietäisi viedä maailmalle, vaan reippaus on toinen samanmoinen. ”Reippaus on asenne, jolla työhön ja kaikkiin muihinkin asioihin suhtaudutaan. Reippaus on tarmokkuutta, mutta se ei tarkoita, että pitää ole loputtoman väsymätön ja voimakas kaikissa tilanteissa. Reippaus on vähän sellainen no bullshit -asenne”. Tällaista asennetta ja asioihin suhtautumista Lotta haluaa ihmisille opettaa, oli konteksti sitten työelämä tai henkilökohtainen elämä. ”Reippaus on vatvomisen vastakohta. Reippaus ilmenee tekemisenä ja toimeen tarttumisena. Sen ei tarvitse ilmetä koko projektin loppuun saattamisena yksin, vaan joskus se ilmenee ihan pieninä vauvanaskelina – olennaista on, että tekee jotain”.

Teemat: Sano kyllä – miten saada reippaudella suhteetonta etua työelämässä ja muussakin elämässä; Henkilökohtainen muutos – miten ja milloin?

Lotta Backlund profiilikuva

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Asenne & Muutos | Juontaja & Moderaattori | Kasvu & Kehittäminen | Kommunikaatio & Vuorovaikutus | Luovuus & Innovaatio