Puhuja

Puhuja

Puhuja – kuinka löydän sopivan puhujan tapahtumaani?

Tapahtumassa puhuja yleensä toistaa ja vahvistaa tapahtuman pääideaa tai teemaa. Julkisessa puheessa sana keynote viittaa laajemman idean pää- ja taustalla olevaan aiheeseen, minkä vuoksi keynote-puhujan aiheet yleensä liittyvät kokouksen syyhyn tai tarkoitukseen.

Puhuja ja heidän puheensa valitaan usein nostamaan tapahtuman kiinnostusta, kuten yrityksen tai yhdistyksen sponsoroimaa konferenssia tai suurta kokousta, ja täten vetämään osallistujia puoleensa. Nordic Business Forum Valitsemalla puhujan, joka on tunnettu alan asiantuntemuksestaan ​​tai jolla on tunnettu nimi muiden saavutusten takia, herättää mahdolliset osallistujat kiinnostumaan kokouksesta tai konferenssista. Tällöin tämän puhujan tulee kyetä tarttumaan kokouksen aiheen ytimeen ja pystyä korostamaan sitä yleisöllesi lyhyessä ajassa.

Puhujaa käytetään yleensä ensimmäisenä tai viimeisenä puhujana tapahtumissa. Ensimmäisenä puheenvuorona yleensä puhuja asettaa tilaisuuden tunnelman ja niputtaa yhteen tapahtuman ydinaiheen. Viimeisenä puhujana, puhuja pääsee parhaiten vaikuttamaan yleisön viimeiseen tunnelmaan ja kuinka inspiroituneita he ovat tapahtumasta. Jos tapahtuma on useampi päiväinen, on normaalia, että jokaiselle päivälle on omat pääpuhujat.

Kun mietit ja olet varaamassa puhujaa, on tärkeää, että kokouksen suunnittelija ja puhujan edustaja keskustelevat ja sopivat puheen tarkoituksesta. Hyvä puhujan edustaja tietää mitä kysymyksiä tulee kysyä tietääkseen, sopiiko puhuja tapahtumaan vai ei. Tärkeintä on, että puhujalla on erinomainen kuva siitä, kuinka tarkkaan puhe tulee räätälöidä, jotta yleisö saadaan mukaan täysimääräisesti. Lisäksi, kun etsit oikeaapuhujaa, on tärkeää ottaa huomioon seuraavat asiat:

  1. Onko tällä henkilöllä tarjota asiantuntemusta, jotain uutta ja ainutlaatuista yleisölle? Onko puhujalla mitä tarvitaan osallistujien inspiroimiseksi?
  2. Onko tällä puhujalla kokemusta tapahtumasi teemasta ja aikomuksesta?
  3. Onko puhujalla kokemusta, joka tarvitaan kiinnostavien ja ammatillisten puheiden pitämiseen

 

Huomioithan että puhujia löytyy useammasta aiheesta, mutta moni puhuja pystyy räätälöimään puheensa sopimaan useampiin aiheisiin.

Tom Pöysti – Mikä on puhuja ja mitä on puhuminen?

”Puhuja on tönijä, provokaattori, innostaja, kyseenalaistaja ja ajatusten herättäjä.

Puhuminen on kommunikaatio keino. Sitä voi suorittaa monilla eri tavoilla. Teatteri, luento, kapakka”keskustelu”, yksin puhuminen, ääneen ajattelu, ja vittuilu, vain muutamia puhumisen muotoja mainitakseni. Se on maailmalla ollut vaikuttava vaikuttamisen keino niin hyvässä kun pahassa. Puhumisella solmitaan rauha, ja puhumisella yritettään estää sodat ja vihat. Paradoksi on että usein juuri puheet herättävä vihaa ja aggressioita, jopa synnyttävät sotia. Tällöin vajavaiset puhe ja

TOMATO

kommunikaatio taidot korvataan voimalla ja aseilla järkyttävillä seurauksilla.

Olen huolissani että juuri tällä historian lyömällä telluksella puhetaidot käytetään vihjailuille ja viitteellisille syyttelyille. Näitä kutsutaan ”vihapuheiksi”, joskin ne usein ovat sulaa tyhmyyttä ja vallan pönkittämistä varten. Hyvin muotoiltu ajatus ja virikkeellinen ilmaisu aktivoi kuulijan harkinta kykyä ja viisasta kyseenalaistamista. Kuulia ns. oppii jotain! Uskon että valmiiksi puhujaksi ei tulla koskaan.

Uskon naurun olevan oiva merkki ymmärtämisestä. Siksi provosoin komiikan ja satiirin kautta. Nauru on monasti oivalluksen ilmaisu. Ristiriita ei välttämättä ole ”riita” vaan erilaisen näkökulman ilmentymä. Minua kiinnostaa mahdollisuus puhua samoista asioista eri mieltä olevien puhujien kanssa. Mahdollisuus nousta ”tatamille” duona tai jopa triona kutkuttaa. Hyvin valmistettuna se voisi olla uusi muoto aktivoida kuulijoita.

Sir David Attenborough on ehkä suurin suosikkini.  Lapsellisen innokas ukko joka nauttii kertomisestaan ja antaa ajatuksensa lentää persoonallisella tavalla. Hänen tapansa puhua on vaikuttanut valtavasti maailman kuvaamme. Maija-Riitta Ollilan luennot ovat ajatuksen symfoniaa. Äärimmäisen tarkat ilmaisut, huoliteltu kieli ja provosoiva esille tuominen pitää kuulian aktiivisena alusta loppuun. Erittäin innostava puhuja Suomessa.

Suunnitteletko tilaisuutta?

Anna meidän auttaa sinua löytämään juuri sopiva motivaatiopuhuja sinun tilaisuuteesi. Voit ottaa meihin yhteyttä täältä, lähettämällä sähköpostia [email protected] tai soittamalla meille +358 10 4118 555. Let’s Talk!

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!