Emilia Vuorisalmi

Emilia Vuorisalmen uudet luennot auttavat kuulijaa löytämään avaimet kestävään hyvinvointiin

Mistä löytää hyvinvointi ja tasapaino stressin ja muutosten keskellä? Kuinka vahvistaa omaa ja työyhteisön jaksamista, tukea palautumista ja mahdollistaa täyteen potentiaaliin pääseminen? Lähdimme ottamaan näistä teemoista selvää lääkärin, kirjailijan, motivoivan puhujan  Emilia Vuorisalmen kanssa.

Emilia on lääkärin uransa ohella lähtenyt rohkeasti ja määrätietoisesti toteuttamaan omia projektejaan, kirjoittanut kirjan ja päätynyt yllättävienkin polkujen kautta toteuttamaan suurimpia unelmiaan. Matkan varrelle mahtuneet vastoinkäymiset ja koitokset ovat pakottaneet pysähtymään ja hiljentymään, kuuntelemaan omaa sisintään ja löytämään oman voiman sekä tien tasapainoon. Emilian uutuuskirja ”Rakkaus haltuun” kokoaa yhteen 12 teesiä tasapainoisen elämän rakentamiseksi. Emilian uudet puheenvuorot rakentuvat kirjan teemojen pohjalta, vieden aiheet työyhteisöihin ja tiimeihin tukemaan sekä rakentamaan hyvinvointia ja jaksamista.

Hyvinvoinnin avaimet ovat jokaiselle yksilölliset – optimoi hormonisi tukemaan niitä

Aivokemian kannalta olemme onnellisimmassa ja aikaansaavimmassa tilassa elämässämme, kun saamme säännöllisesti ja tarpeeksi hyvänolon hormoneja; dopamiinia, serotoniinia ja oksitoniinia.  Hyvän olon hormonien, kuten yksilöllisten hyvän olon tekijöiden puuttuminen arjestamme taas tekee olosta väsyneen, turhautuneen, alakuloisen ja saamattoman. Innostavan työskentelyn kannalta on ehdottoman tärkeää, että näitä hormoneja saadaan tarpeeksi. On kuitenkin yksilöllistä, mikä näistä hormoneista vaikuttaa meihin eniten ja ajaa meitä eniten. Itse olen esimerkiksi hyvin dopamiinivoittoinen ihminen – nautin haasteista, unelmoinnista ja jännityksestä. Dopamiinivetoinen ihminen on erittäin tavoitehakuinen, joka auttaa saamaan asioita aikaiseksi. Omaa hyvinvointia tukeakseni lisään tietoisesti arkeeni pieniä asioita, jotka antavat minulle säännöllisesti dopamiiniryöppyjä hyvinvointia tukevalla tavalla, Emilia kertoo.

Emilia Vuorisalmi

Kestäviä dopamiinin lähteitä arjessa löytyy luovuudesta, unelmista ja merkityksestä. Näiden lähteiden löytäminen vaatii pysähtymistä ja itsensä kuuntelua. On pysähdyttävä miettimään kuka on, mitä haluaa ja miksi? Mikä tekee elämästä merkityksellistä, mihin arvoihin nojaa ja mistä unelmoi aidosti? Muut hyvinvointiamme rakentavat hormonit serotoniini ja oksitoniini vaativat taas lisääntyäkseen erilaisia asioita arkeemme; turvaa, järjestystä, arvostusta, kosketusta, läsnäoloa ja kiitollisuutta. Emilia avaa luennoillaan näitä teesejä sekä hormonien ja aivojen yhteistoiminnan taustoja ohjaten kuulijan matkalle itsensä tuntemiseen ja omien hyvinvoinnin rakennuspalikoidensa löytämiseen sekä lisäämiseen arkeen.

Kehon ja mielen tasapaino syntyy pala kerrallaan – hyvinvoivat yksilöt rakentavat hyvinvoivia tiimejä

Hyvinvoinnissamme, kuten elimistössämme kaikki liittyy aina kaikkeen – ja yhtälailla tiimeissä jokaisen yksilön hyvinvointi vaikuttaa tiimin ja sitä kautta koko organisaation hyvinvointiin, joka taas vaikuttaa suoraan tehokkuuteen ja tulokseen. Emilia painottaa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lähtevän tietoisuudesta omasta itsestämme, ajatuksistamme, päätöksistämme ja valinnoistamme. Samat tekijät, jotka auttavat yksilön kohti parempaa jaksamista ja hyvinvointia vievät tiimejä ja yrityksiä kohti hyvinvoivaa työyhteisöä.

Emilia Vuorisalmi

Loppujen lopuksi kaikki vaikuttaa kaikkeen. Se, miten liikuttaa vaikuttaa uneemme. Se, miten nukumme vaikuttaa syömiseemme. Se, miten syömme vaikuttaa taas siihen miten nukumme ja se kuinka levänneitä ja palautuneita olemme vaikuttaa siihen, miten ajattelemme. Ajattelumme taas vaikuttaa kaikkeen. Tärkeintä on tunnistaa, missä kohtaa tätä ketjua juuri sinä tarvitset eniten muutosta. Kun tämän kohdan tunnistaa ja ottaa ensimmäiset askeleet kohti muutosta, se yleensä aiheuttaa positiivisen reaktion ketjun muihinkin osa-alueisiin. Kun nämä elämäsi kestävän hyvinvoinnin palikat ovat tasapainossa, olet matkalla kohti täyttä potentiaaliasi ja terveyden sekä rakkauden täyteistä elämää, summaa Emilia.

Emilian inspiroivat puheenvuorot ovat suunnattu tiimeille, jotka haluavat parantaa hyvinvointia, tehostaa palautumista ja tehdä töitä inspiroituneina sekä innostuneina työstään. Emilian motivoivat luennot antavat konkreettisia muutoksia hyvinvoinnin lisäämiseen, inspiraation löytämiseen ja oman elämän kestävän rakennuspalikoiden äärelle pysähtymiseen. Nämä luennot ovat työyhteisöille, jotka haluavat saavuttaa tulokset, kasvaa ja kehittyä yhdessä – kuluttavan hektisyyden sijaan kestävästi ja rakentavasti.

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!