Hatsolo

Kun haluat itsellesi parasta, pääset pitkälle – Johannes Hatsolo Hattunen

Jokainen meistä tuntee ihmistyypin, jonka energiasta ja draivista haluaisi saada edes puolet päiväksi omaan käyttöönsä. Yksi tämän hetken kysytyimmistä puhujista, Johannes Hatsolo Hattunen kuuluu kiistämäättä tähän kategoriaan. Maailmallakin mainetta niittänyt breikkari, hyvinvointialan yrittäjä Hatsolo on yksi tämän hetken kysytyimmistä motivaatiopuhujista, eikä syyttä! Hän kiertää vuosittain yli sadassa yritystapahtumassa kertomassa tarinaansa ja jakamassa oppeja motivaatioon, itsensä ylittämiseen, tiimityöhön ja oman asenteen nostamiseen.

-Mun on ollut aina helppoa tehdä asioita ja pysyä motivoituneena, koska oon pyrkinyt valitsemaan elämääni ne tehtävät ja asiat joita aidosti tykkään tehdä. Tavoitteet ja sitä seuraava tekeminen syntyvät päivittäin puhtaasti siitä, että haluan olla paras. Silloin päivittäiset asiat ja valinnat tulevat luonnostaan, eivätkä tunnu uhrauksilta, Johannes kertoo puhuessaan sisäisen motivaation synnystä.

Lavalle ei mennä harjoittelemaan, vaan antamaan kaikkensa.

Johanneksen puhujaura lähti liikkeelle valmennustuntien alkuspiikkien kautta. Hänen salillaan tunnit alkavat valmentajien viiden minuutin mittaisilla motivoivilla alustuksilla, jotka alkoivat  pikkuhiljaa venyä pidemmiksi ja pitää sisällään enemmän asiaa, sekä keinoja löytää sisäinen motivaatio ja nostaa asennetta sekä tekemisen tasoa. Pian Hatsolon valmennettavat alkoivat pyytää häntä motivoimaan myös omien työpaikkojensa tiimejä. Laajempaan tietoisuuteen puhujana Hatsolo nousi kertarysäyksella TedXTurussa pitämänsä motivoivan puheen jälkeen. -Menin lavalle, vedin ilman muistiinpanoja settini suoraan sydämestä ja loppu on historiaa. Keikkakalenteri alkoi täyttyä vauhdilla.

Kuten breakdance urallaan, myöskään puhujana Johannes ei tyydy keskiverto suoritukseen, vaan haluaa aina tehdä parhaan suorituksen. Lavalle ei mennä harjoittelemaan, vaan antamaan kaikkensa yleisölle ja saavuttamaan itselle asetetut tavoitteet kerta toisensa jälkeen.

Olemme unohtaneet, miten mahtavaa on saada asioita aikaan!

-Uskon vahvasti, että jokainen meistä haluaa itselleen parasta. Kun sen kaipuun ja tahdon on herättänyt syvällä minuudessaan, tahtoo ja valitsee aidosti itselle hyvät asiat elämäänsä ja löytää energian niiden tekemiseen. On paljon puhetta siitä, miten pelätään epämukavuusalueelle menemistä. Vaikka kaikista epämukavintahan on, kun ei saada mitään aikaiseksi. Ahdistus, joka siinä tilassa syntyy on todella valtavaa verrattuna siihen helpotukseen, joka syntyy kun asioita saadaan aikaiseksi. Mehän olemme tottuneet epämukavuuteen ja unohtaneet, miten mahtavaa on saada asioita aikaiseksi!

Johanneksen puheiden teemoja ovat motivaatio, ilo, itseensä uskominen ja tiimin sekä oman tekemisen tason määrittäminen. Viimeisen vuoden aikana pidetyt puheet yrityksille ovat näyttäneet työyhteisöissä vallitsevan uupumisen ja väsymyksen. Tässä ajassa Hatsolo haluaakin painottaa erityisesti yhteishengen merkitystä ja vahvistamista. Yksilön innostamisesta ja innostamisesta pitäisi ottaa vielä askel eteenpäin ja alkaa työyhteisön sisällä tietoisesti innostamaan muita ja levittämään ympärille hyvää fiilistä ja jakaa yhdessä menestymisen, onnistumisen ja innostumisen lähteet. Vahva me-henki syntyy, kun kaikki otetaan mukaan, eivätkä onnistumiset jää vain pienen klikin etuoikeudeksi, joilloin on vaarana että koko muu organisaatio näivettyy ja jää ulkopuoliseksi.

Levitä hyvää fiilistä – ja anna muidenkin lupa tehdä niin!

-Omien kokemusten kautta alleviivaan hyvän fiiliksen levittämisen merkitystä ja sitä, että johto antaa luvan muidenkin jalkauttaa tätä sanomaa ja viedä sitä omassa työssä eteenpäin. Mulla on käynyt aikoinaan niin, että ihmiset ovat olleet riippuvaisia mun energiastani matkalla omiin tavoitteisiin. Nyt taas kannustan jokaista alusta asti ajattelemaan itse ja löytämään ne omat energian lähteensä, jotka kannattelevat ja joiden kautta levittää hyvää fiilistä myös ympärilleen.

Johanneksen jokapäiväinen tavoite onkin nousta ylös sängystä energialla ja saada ihmiset hymyilemään sekä kannustaa nauttimaan elämästään täysillä. Luennoista saatujen palautteiden mukaan Johannes täyttää puhekeikoillaan kerta toisensa jälkeen nämä tavoitteet. Puheenvuoron jälkeen kuulijat ovat poikkeuksetta innostuneita, motivoituneita, täynnä energiaa ja parhaimmillaan löytäneet uudelleen piilossa olleen kipinänsä elämään.

Entä, jos saisit antaa vain yhden neuvon alkaneelle vuodelle, mikä se olisi?

-Uskalla selvittää kuka olet, vastaa Johannes epäröimättä.

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!