Muuttuva maailma – Kasvun uusi suunta – Saku Tuominen

Elämme hyvin arvaamattomassa maailmassa ja mitä tahansa voi tapahtua. Koronavirus on osoittanut hurjalla tavalla sen minkä periaatteessa jo tiesimme: elämme hyvin arvaattomassa maailmassa ja mitä tahansa voi tapahtua, nopeastikin.

Millä tavalla yritykset ja ihmiset voivat varautua tämänkaltaiseen epävarmuuteen etukäteen? Mikä on johtajan ja mikä ihmisen itsensä rooli? Entä yrityksen arvojen? Mitä kestävä kasvu ihan oikeasti tarkoittaa ihmisten ja organisaatioiden kohdalla? Onko mahdollista, että tästä kaikesta seuraa jopa jotain hyvää?

”Minua kiinnostaa ihmisenä kasvu ja siihen rohkaiseminen. Kuinka kyetä kasvamaan ihmisenä sekä työssä että työn ulkopuolella. Luulen että näillä alueilla kukaan ei koskaan ole valmis ja hyvä niin.”

Rakastan kasvun asennetta. Minulle luovuuden ydin on tehdä eri tavalla, paremmin. Se vaatii hyvää johtamista, sekä itsensä että muiden.

Rakastan myös maailman parantamista, opettamista ja oppimista, kasvua. Kun koen että voin auttaa ihmisiä edes hieman elämän haasteiden keskellä, innostun itsekin. Puhuminen ja opettaminen ovat aina  henkilökohtainen oppimiskokemus.

Mieluiten puhun erittäin yksinkertaisista mutta samalla vaikeista aiheista. Kannustan keskustelemaan laadukkaan ajattelun merkityksestä, elämänhallinnasta, itsensä johtamisesta, priorisoinnista, stressin ja epävarmuuden sietämisestä.

Olen optimisti. Uskon että jokainen voi lisätä merkittävästi sekä onnellisuutta että osaamista pienillä muutoksilla. Kaiken taustalla on aina laadukas ajattelu, joka vaatii priorisointia, kykyä tunnistaa olennainen.

 


 

Artikkelin on kirjoittanut luova johtaja, kirjailija Saku Tuominen, joka on toiminut useilla eri toimialoilla yrittäjänä 30 vuoden ajan. Saku on kirjoittanut 12 suosittua kirjaa,  opettanut innovaatioiden toteuttamista Aalto-yliopistossa ja pitänyt satoja puheita Suomessa ja maailmalla. Saku puhuu luovuudesta, kasvusta, epävarmuuden sietämisestä, uuden oppimisesta ja hyvästä elämästä. 

Tämä artikkeli on osa ”Muuttuva maailma” -julkaisuamme, joka kokoaa yhteen kuudentoista puhujan, oman alansa suunnannäyttäjän rohkaisevia ajatuksia tulevaisuudesta, muutoksesta ja mahdollisuuksista.

Voit ladata koko julkaisun itsellesi tästä.

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!