MyClimate

MyClimate

MYCLIMATE

#myclimate #climatetalk #letstalk

MyClimate -haasteen tehtävä on levittää tietoa ilmaston lämpenemisestä ja saada jokainen meistä kantamaan kortensa kekoon ilmaston puolesta.

Tällä sivulla on ilmastonmuutokseen liittyvää tietoa ja keinoja mitä jokainen voi tehdä tietoisuuden kasvattamiseksi. Voit ladata tästä kuvia ja käyttää niitä omassa sosiaalisessa mediassa tai esityksessäsi.

(Klikkaathan kuvan suuremmaksi, ennen kuin talletat sen käyttöösi)

The Intergovernmental Panel on Climate Change Raportti

IPCC:n eli hallitusten välisen ilmastopaneelin tuottamat laajat raportit toimivat kansainvälisen ilmastopolitiikan pohjana. YK:n alainen elin koostuu tutkijoista ja YK:n jäsenmaiden edustajista. Se ei tee omaa tutkimusta, vaan kokoaa yhteen kaikkein merkittävimmän ilmastotutkimuksen. IPCC:n raportti on tämän hetken kattavin tieteellinen kartoitus ilmastonmuutoksesta. Raportissa viitataan noin 6 000 tutkimukseen. Raporttia on ollut laatimassa yli 90 kirjoittajaa 40 maasta ja sitä on kommentoitu yli 40 000 kertaa ennen sen julkaisua. Katso alkuperäinen julkaisu täältä.

Climate Talk

Patrick “Pata” Degermanin uusin puhe käsittelee maailman tilaa ja todellisuutta tiedoin ja kokemuksin missä tilassa olemme ja mitä tulee tapahtumaan jos emme aktivoidu ja ota vastuuta. Patan puhe sisältää uniikkia kuvamateriaalia ja vaikuttavan tarinan.

Muutama vinkki mistä lähteä liikkeelle

1. Mittaa oma henkilökohtainen hiilijalanjälki
Voit mitata oman hiilijalanjälkesi monilla eri sivustoilla. Esimerkiksi Sitran sivulla pääset tekemään Elämäntapatestin, joka antaa sinulle vinkkejä kuinka luonto kiittää valintoja ja tekojasi. Tee testi täältä.

2. On parempi tietää kuin luulla

Ota selvää aiheesta luotettavista lähteistä. IPCC:n eli hallitusten välisen ilmastopaneelin tuottamat laajat raportit toimivat kansainvälisen ilmastopolitiikan pohjana.  Tutustu raporttiin täältä.

3. Tee oma toimintasuunnitelma
Kun tiedät, voit suunnitella oman toiminnan ja valinnat ilmastoasian huomioon ottaen.  Esimerkkejä helpoista tavoista tarttua toimeen:

Älä lämmitä turhaan
Monen suomalaisen kodin lämpötila on säädetty suosituksia korkeammaksi. Jos kodin lämpötilaa laskee kahdella asteella, hiilijalanjälki pienenee kolme prosenttia vuodessa.

Vietä lähiloma
Lentäminen on yksi suurimmista ilmaston kuormittajista. Mieti, voisitko korvata edes yhden reissun viikonloppulomalla kotikaupungissa. Jos et halua luopua lentämisestä kokonaan, silläkin on väliä, miten lennät. Pidempi kohteessa viipyminen ja ketjutetut matkat ovat parempia vaihtoehtoja kuin jatkuva edestakaisin suhaaminen vain siksi, että se on mahdollista.

Säästä vettä
Pikasuihku on ekoteko. Lämpimän veden tuottaminen vie paljon energiaa. Koska käymme suihkussa päivittäin, ei ole ollenkaan samantekevää, kuinka kauan aikaa veden alla vietämme tai juoksutamme vettä turhaan.

Osta vähemmän, kierrätä enemmän
Tähän pystymme jokainen.

Jaa tietoisuutta ilmastonmuutoksesta
#myclimate #climatetalk #letstalk

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!