fbpx
A5A1713-e1539326273973.jpg

Harri Gustafsberg

Henkistä suorituskykyä tutkiva, kehittävä ja valmentava filosofian tohtori

Harri Gustafsberg, jonka kokemuksellinen tausta on kivenkova, työskenteli Poliisin valtakunnallisessa valmiusyksikkö Karhussa yli 20 vuotta, joista viimeiset 10 vuotta kouluttajana ja operatiivisena johtajana. Hän lopetti yksikössä elokuussa 2014.
 
Harri Gustafsberg on mielen suorituskykyä valmentava, tutkiva ja kehittävä filosofian tohtori ja turvallisuus johtamisen maisteri (FT, HTM). Lisäksi Harri on palkittu tietokirjailija ja palkittu yrityspuhuja.
 
Kun en löytänyt tarpeeksi uskottavaa valmentajaa, joka todella ymmärtää miten kehitetään kykyä (resilience) toimia paineen alla ja menetelmää miten henkistä suorituskykyä (mental performance) vahvistetaan, päätin perehtyä aiheeseen itse. Matkani ei päättynyt väitöstutkimukseen, vaan se jatkuu ja syventyy edelleen.
 
Harri Gustafsberg on erikoistunut suorituskyvyn nostamiseen yksilötasolla ja organisaatiotasolla; tiimityön, johtamisen ja yhteisen kulttuurin vaikuttamisen kautta. Yksilötasolla hyvinvointi on tärkeä perusta, mutta kun resursseja tarvitaan muutosten ja haasteiden kentällä, niin hyvinvointiin keskittyminen ei riitä, tarvitaan laajemman skaalan taitoja.
 
Harrin käyttämä ja kehittämä valmennusmenetelmä kiinnostaa laajasti. Se on kokemuksellisesti happotestattu, tieteellisesti tutkittu ja vahvistettu menetelmä. Harri Gustafsberg, Ph.D., iPREP Co-Creator and Coaching Strategist kuuluu Toronton Yliopiston HartLab tutkimus- ja kehittämistiimiin, sekä Koreha-hankkeen tutkimusryhmään (Kokonaisvaltainen resilienssin hallinta: yksilön mukautumisvalmiuden vahvistaminen osana kokonaisturvallisuutta), jonka toteuttavat Tampereen yliopiston johtamiskorkeakoulu ja Ulkopoliittinen instituutti.
 
Esikoisteos ”Mielen valmentamisella optimaaliseen suoritukseen” ilmestyi 2014. “Tilannetaju, päätä paremmin” Työpsykologian tohtori Helena Åhmanin kanssa julkaistiin syyskuussa 2017, tämä kirja palkittiin 2019 Ekonomiliiton busnineskirjallisuus tilaisuudessa. ”Do people get shot because some cops Panic?” julkaistiin 2018.
 
Helena Åhmanin ja Harri Gustafsbergin kirja Tilannetaju – päätä paremmin (Alma Talent) voitti Suomen Ekonomien kirjallisuuspalkinnon Suomen parhaana bisneskirjana 2018. Pääpalkinnon lisäksi teos voitti myös jo aiemmin julkistetun yleisöäänestyksen.
 
Valmentajalla tulee olla rankka kokemuksellinen perusta, vahva tieteellinen perehtyneisyys, taito ymmärtää asiakkaan tarpeita sekä kyky vaikuttaa valmennettaviin.

 

Suositut otsikot: Mielen valmentamisella optimaaliseen suoritukseen | Tilannetaju, päätä paremmin | Karhuryhmä

Harri Gustafsberg Profiilikuva

Harri Gustafsberg

Henkistä suorituskykyä tutkiva, kehittävä ja valmentava filosofian tohtori

    Lähetä kysely:

    Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

    Aihealueet:

    Asenne & Muutos | Hyvinvointi & Terveys | Johtaminen | Kasvu & Kehittäminen | Kommunikaatio & Vuorovaikutus