Kari Ketonen Banneri

Kari Ketonen - Puhuja

Teatteritaiteen Maisteri | Ylemmän Erityistason Psykoterapeutti

Kari Ketonen tunnetaan monipuolisena näyttelijänä niin television, teatterin kuin elokuvien parissa. Lisäksi hän on kirjoittanut ja ohjannut televisiolle sarjoja, sketsejä, viihdeohjelmia ja mainoksia. Erityisesti Kari Ketonen tunnetaan rooleistaan elokuvassa Pelikaanimies sekä televisiosarjoissa Ketonen & Myllyrinne, Putous ja Luottomies. Lisäksi Ketonen on ohjannut ensimmäisen pitkän elokuvansa Häät ennen hautajaisia, jossa hän toimi myös toisena käsikirjoittajana.

Kari Ketonen on voittanut parhaan miesnäyttelijän Venlan vuonna 2009 roolistaan televisiosarjassa Suojelijat. Ketonen & Myllyrinne palkittiin vuonna 2009 puolestaan parhaan komediasarjan Venlalla. Pääroolistaan elokuvassa Pelikaanimies hän sai Jussi-palkintoehdokkuuden.

Näyttelijä, käsikirjoittaja ja ylemmän erityistason psykoterapeutti (YET) Kari Ketonen puhuu itsetuntemuksesta, läsnäolon taidosta, karisman kehittämisestä, hengityksen merkityksestä ja siitä, miten keho varastoi tunteet, joiden kohtaamista vältämme. Hän myös kouluttaa johtajia tunteiden käsittelyyn ja kohtaamiseen itsessään ja muissa.

Vuosituhannen vaihteessa hän koki olonsa ahdistuneeksi ja masentuneeksi suurimman osan ajasta. Hän ajatteli, että ”kyllä minä ratkaisen tämän”, mutta ymmärsi lopulta tarvitsevansa asiantuntija-apua. Keväällä 2001 hän hakeutui terapiaan. Parin vuoden päästä hän ryhtyi opiskelemaan terapeutiksi.

Puhuessaan hän haluaa antaa mallin, jolla selittää ja ennustaa ihmisen toimintaa. ”Monesti vain nostamme tassut pystyyn koska maailma ja kokemuksemme siinä näyttää liian monimutkaiselta. Jos sinulla on hyvä ja toimiva malli omassa elämässä, se toimii suhteessa todellisuuteen luotettavasti”, Kari Ketonen toteaa.

Hyvä johtaja osaa käsitellä omia tunteitaan

Kari Ketonen on elämänsä aikana puhunut monelle johtajalle ja kouluttanut johtamistaitoa lukuisissa yrityksissä. Ketonen uskoo siihen, että omien tunteiden käsitteleminen on ehdottoman tärkeää, jos haluaa kasvattaa luottamusta johtajana.

”Jos johtaja ei pysty käsittelemään omia tunteitaan, ihmiset pelkäävät aina, että johtajan astuessa huoneeseen, hän kaataa omat tunteensa muiden niskaan. On nimittäin niin, että se mitä emme tunne ja tunnista, manifestoituu kuitenkin tavalla tai toisella meidän käytökseemme tiedostamatta. Esimerkiksi muut voivat kokea ihmisen aivan eri tavalla kuin ihminen itse. Meillä on paljon virheellisiä käsityksiä siitä mitä tai miten me ulospäin viestimme,” kertoo Ketonen.

Tunteet, jotka torjumme, kuluttavat meidän energiaamme. Joudumme vastustamaan tunnetta samalla voimalla jolla se pyrkii tietoisuuteen. Tästä syntyy jännitystila, joka kuluttaa meiltä jatkuvasti energiaa ja kuormittaa meitä.

Lue myös: 
Haastattelussa Kari Ketonen: ”Itsetuntemus syntyy omien tunteiden käsittelemisestä

Katso myös Karin valmennus: Chaker, Ketonen & Ravattinen: Retorikas ja karismaattinen vaikuttaja (5.2.2020)

Teemat: Karisman Voima | Yhteys Omaan Kehoon | Mistä syntyy luottamus johtajana? | Osaatko kohdata tunteitasi ja käsitellä niitä?

Kari Ketonen Profiili

Lähetä kysely:

Palaamme sinulle viimeistään seuraavana arkipäivänä.

Aihealueet:

Hyvinvointi & Terveys | Kommunikaatio & Vuorovaikutus