Camilla Tuominen MSotY banneri

Camilla Tuomisen ajatuksia tunteiden ymmärtämisestä ja johtamisesta

MySpeaker of the Year 2022 -tapahtumassa jaettiin tunnustuspalkintoja ajankohtaisista ja tärkeistä teemoista puhuville ammattilaisille. Avoimeen kategoriaan oli mahdollisuus nostaa ja nimetä keitä tahansa puhujia ja tämän kategorian voittajaksi nousi kirkkaasti Camilla Tuominen. Camilla on työelämän tunteiden johtamisen sanansaattaja ja puhuu laajasti organisaatioille tunneälyn ja tunnejohtamisen tärkeistä taidoista. Tunteet ovat äärimmäisen tärkeässä roolissa organisaatioissa ja niiden ymmärtäminen ja asianmukainen johtaminen korostuvat etenkin näissä turbulenttisissa ajoissa, joissa nyt elämme. Haastattelimme kategorian voittajaa Camilla Tuomista siitä, mitä tunneäly ja tunnejohtaminen aiheina hänelle merkitsevät.

 

Kysyimme Camillalta aluksi, mitä aihe hänelle merkitsee: ”Sydänalani paisuu, kun ajattelen sitä, kuinka tärkeä tämä aihe on. Tiedän kokemuksesta sen, miltä tuntuu kun tunteita ei työpaikoilla ymmärretä. Huhtikuussa minulla tulee 10 vuotta täyteen siitä, kun irtisanouduin palkkatyöstäni ja lopetin ”fiksun” urani. Se oli silloin aivan järjetön päätös, mutta jatkan sitä edelleen, koska aihe, jonka parissa työskentelen on minulle niin valtavan tärkeä. En sydämeni pohjasta halua, että kukaan saa työpaikalta negatiivisia seurauksia siitä, että tunteita ei työympäristössä olla osattu kohdata ja käsitellä. Työympäristön tulee olla tunneälykäs ja organisaatioissa tulee ymmärtää, että tunteet ovat voimavara. Niitä pitää osata johtaa niin työntekijöiden kuin organisaation tulevaisuuden vuoksi. Koen suorastaan missiota pelastaa edes jonkun yksilön siitä, että hän ajaisi itsensä burnoutiin.

Lisäksi tässä ajassa, tunteiden ymmärtämisen ja tunnejohtamisen on huomattu olevan äärimmäisen tärkeä ja ajankohtainen taito. Jokainen briiffi on omassa työssäni muuttunut sodan syttymisen jälkeen. Organisaatiot kokevat tarvitsevansa apua ja tukea nimenomaan tunnepuolella tässä epävarmuuden ajassa. Erityisesti kyselyitä tulee esihenkilöiltä ja siitä, kuinka he voivat omalta osaltaan ymmärtää niitä tunteita, joita henkilöstö tuntee sekä siitä, miten esihenkilöt voivat tukea omia alaisiaan näiden kaikkien, jopa hyvin ristiriitaisten tunteiden käsittelyssä. Halua painottaa sitä, että tunteita ei tarvitse pelätä, päinvastoin. Jos niistä tulee asia, joista ei puhuta tai niitä ei sanota ääneen, ne syövät energiaamme ja alkavat ahdistaa entistä enemmän. Tunteiden käsittely, niiden yhteinen kokeminen ja niistä yhdessä puhuminen puolestaan luovat vahvempia suhteita, joissa osapuolet ovat tyytyväisempiä. Me investoimme kaikkiin suhteisiin niin työpaikoilla kuin kotona yhteisten tunnekokemusten myötä ja näin vahvistamme suhteita. Vaikeat tunteet ja tilanteet ovat isoja mahdollisuuksia ja vaikeatkin tunteet kannattaa tuoda esiin ja niistä kannattaa puhua.”

 

Lisäksi halusimme kuulla, miten tämä aihe näkyy Camillan puheenvuoroissa ja mitä suunnitelmia hänellä on tulevaisuuden puheenvuoroilleen:

”Tunteet ovat se kattoteema, sillä se on niin valtavan laaja aihe. Kunkin puheenvuoron terävin kulma vaihtelee yleisön ja heidän tarpeidensa perusteella. Yleisimpiin aiheisiin kuuluu tunteiden johtamisen ABC, joissa käsittelen tunteiden ymmärtämistä ja omien tunteiden johtamista. Tämän lisäksi pyrin sopivissa tilanteissa aina vastuuttamaan esihenkilöitä ymmärtämään sen, miten tärkeä rooli heillä on esimerkillä johtamisessa. 

Tulevaisuudessa haluaisin saada omat kuvitukseni animoitua, vitsi se olisi siistiä! Lisäksi haluaisin taas isojen yleisöjen eteen, sillä haluaisin, että tämä aihe saisi mahdollisimman laajan yleisön ja se leviäisi mahdollisimman moneen paikkaan. Toivon, että tulevaisuudessa me kaikki katsomme taaksepäin ja ajattelemme, että miten ihmeessä me emme tajunneet tunteita ja niiden arvoa sekä merkityksellisyyttä työelämässä.”

 

Lopuksi Camilla kertoi vielä siitä, mitä tunnustuksen voittaminen hänelle merkitsee:

”Olen todella otettu, että ihmiset ovat äänestäneet nimenomaan tunteiden puolesta ja itse nimenneet minut tähän avoimeen kategoriaan. Tälle alalle siirtyminen oli minulle aivan älytön siirto siinä hetkessä, jolloin sen tein. Siihen liittyi valtavasti riskejä ja suuri mahdollisuus sille, että kaikki menee puihin. Olen jopa ihan hämilläni siitä, että olenko minä tosiaan se ihminen, joka näitä voittaa?

Olen valtavan iloinen ja ylpeä kaikista, jotka jollain tavalla nostavat kätensä ylös ja osoittavat huomiota tälle aiheelle. He edistävät tätä teemaa ja me viemme tätä eteenpäin yhdessä. Olen aidosti niin kiitollinen kaikille niille, jotka ovat uskaltautuneet tilaamaan minut puhumaan heidän organisaatioihinsa. Usein kuulen, että tätä aihetta on etukäteen epäilty, mutta aina joku rohkea on uskaltanut pitäytyä päätöksessään ja näin auttanut tunteiden johtamisen tärkeän aiheen leviämistä ja yleistymistä. Nämä ihmiset uskaltavat haastaa status quon ja mennä sen ulkopuolelle, joten haluan erityisesti kiittää heitä rohkeudestaan.” 

 

 

Pääset palaamaan koko MySpeaker of the Year 2022 -tilaisuuden tunnelmiin ja kuulemaan kaikkien voittajien puheet täältä!

 

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!