naistenpäivä 2022

Puheella kohti monimuotoisempaa tulevaisuutta

Naistenpäivää vietetään tasa-arvon ja naisten oikeuksien päivänä. 1900-luvun alkuun juurensa juontavan naistenpäivän alkuperäisenä tarkoituksena oli edistää naisten äänioikeutta. Vaikka siitä ollaankin tultu jo todella pitkälle, tehtävää on vielä.

Puhe on teko ja sen avulla voimme ottaa kantaa yhteiskunnallisiin keskusteluihin ja vaikuttaa yleisiin asenteisiin. Tämä puolestaan antaa mahdollisuuden edistää tasa-arvon ja diversiteetin kehitystä.

Olemme nostaneet tähän uutiskirjeeseen kolme upeaa naista, jotka puheellaan tekevät osansa tärkeiden keskusteluiden edistämiseen ja näin vaikuttavat osaltaan yhteiskuntamme kehitykseen.

Hyvää naistenpäivää kaikille toivottaen,
MySpeakerin tiimi

 

Helena Åhman – ”Jokainen sana, ele ja ilme, joka aiheuttaa toisessa ihmisessä jotain hyvää on merkityksellinen tässä hetkessä.”

Helena Åhman

Jokaisella yksittäisellä ihmisellä ja hänen teoillaan on merkitystä. Vaikeinakin aikoina on aina ollut rohkeita ihmisiä, jotka ovat seuranneet omaa ääntään ja teoillaan edistäneet muutosta sekä toimineet esikuvina muille.

Tänä aikana Helena Åhman haluaa nostaa esille erityisesti inhimillisyyden, tuen ja keskustelemisen teemoja. Kenellekään ei koskaan tulisi antaa mahdollisuutta tai oikeutta latistaa muita. Arjen hankalatkin tilanteet ovat Helena Åhmanin mukaan ratkaistavissa useammin kuin uskomme. Vaikka ratkaisuun ei päästäisikään heti, usko tulevaan ja ratkaisujen löytämiseen kannattaa säilyttää.

Meissä kaikissa on paljon sisäistä voimaa, eikä arjen sankaruus aina näy päällepäin. Usein arjen sankaruutta on juurikin ymmärtää vuoropuhelun voima. Miten Sinä valikoit keskustella ja kehittää keskusteluälykkyyttäsi, ketä voit tukea?

Kun oman uteliaisuuden säilyttää ja tekee niitä asioita, mistä innostuu, todennäköisesti päätyy tekemään jotain, joka on merkityksellistä myös muille ja selviämään vaativistakin tilanteista. Tätä oman intohimon löytämisen sanomaa Helena haluaa nostaa varsinkin nuorille ja naisyleisölleen.

Helena kehottaa naisia myös tukemaan vahvasti toisiaan ja kertoo omista sydäntä lämmittävistä kokemuksistaan siitä, kuinka on saanut tukea muilta naisilta. ”Ihmisyys on se, mikä auttaa meitä yhdistymään hankalissa tilanteissa. Jos inhimillisyys katoaa, menetämme kaiken. Jokainen sana, ele ja ilme, joka aiheuttaa toisessa ihmisessä jotain hyvää on merkityksellinen tässä hetkessä.”

Lue lisää Helenasta!

 

Priyanka Banerjee – ”An inclusive society is my vision and my mission that I strive toward every day.”

Priyanka-Banerjee
 

Her main message to women and girls is to strongly believe in themselves. Priyanka Banerjee has very often seen situations in which women and girls describe how their friends and family believe in them more than they believe in themselves. She says this is an excellent measure to determine that there is still something in us, holding us back from reaching our full potential. Therefore, we should always aim for the same level of faith in ourselves as that our closest have in us. ”Once you start believing in yourself, nothing can stop you”, says Priyanka.

While having strong faith in herself, Priyanka acknowledges the many challenges women, especially women of color,  still face in our society. Ranging from her experiences of being excluded from her team when first coming to Finland and still facing some prejudice as a business owner, Priyanka continues to rise above these setbacks and encourage women to believe in themselves and keep chasing their dreams. She wishes for organisations to start integrating the reality of inclusion and diversity into our daily lives, believing this could be the changing path for humanity.

Inspired by her grandmother, Priyanka continues to improve equality, diversity and inclusion in business. She is very determined to keep on following her dreams and building her own path. As her grandma has to Priyanka, ”you can have everything one day and nothing the next, but you can always build it up again, think for yourself and don’t blindly comply with the rules of society.”

While bringing change to the world is challenging, Priyanka encourages everyone to lead with kindness and compassion to reach the desired goal. Especially, in these times it is incredibly valuable to look at change from an empathetic view and meet others with compassion.

Read more about Priyanka!

 

Elina Gustafsson – ”Aina täytyy ylläpitää toivoa paremmasta huomisesta”

Elina Gustafsson
 

Olemme kaikki upeita yksilöitä ja pystymme mihin vaan. Varsinkin nuorille ja naisille Elina Gustafsson haluaa painottaa sitä, että yhteiskunnan tai kenenkään yksilön ei saa antaa painaa itseään alas ja kaikki meistä pystyvät siihen mitä haluamme saavuttaa. Elina toteaakin yksinkertaisen voimakkaasti, että tärkeintä on uskoa itseensä, koska silloin pystyy mihin vaan.

Ihmiset, joista huokuu elämänjano ovat inspiroivia. Siihen ei Elinan mukaan vaadita statusta tai saavutuksia, vaan kuka tahansa voi omalla olemassaolollaan ja elämänilollaan inspiroida muita. Ei tarvitse olla ”superstar” kunhan on anteeksipyytelemättä oma itsensä. Palo omaan tekemiseen ja elämänilo välittyvät ihmisestä ja saavat aikaan hyvää ympärille.

Oman äänensä esiintuovat naiset voidaan joskus kokea uhaksi, mutta Elina haluaa painottaa tasa-arvoa ja sitä kuinka me olemme kaikki oikeutettuja ääneemme ja sanomaamme. Tulevaisuuden sanomanaan Elina haluaa muistuttaa, että rakkautta ei tässä maailmassa ole koskaan liikaa ja ne kylmimmät ja julmimmat sydämet kaipaavat sitä eniten.

Koska maailmaa katsotaan helposti pelon silmin tällä hetkellä, on tärkeää muistaa rakkauden tuoma toivo tulevaan. Vaikka menisimmekin kaksi askelta taaksepäin menemme lopulta kolme eteenpäin.

Lue lisää Elinasta!

 

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!