Saku tuominen

Saku Tuomisen uudet luennot kasvusta johdattavat organisaatiot uuden ajan menestystekijöiden äärelle.

Tämä vuosi on tarjonnut muutosten kautta jokaiselle meistä useita mahdollisuuksia kasvuun. Olemmeko osanneet hyödyntää ne? Entä olemmeko työyhteisöissä oppineet rakentamaan kasvua kestävästi? Puhujamme, tietokirjailija, yrittäjä Saku Tuominen on kuluneen vuoden aikana pohtinut tulevan kirjansa myötä kasvua ja sitä, mitä meidän tulisi siitä vielä oppia.

”Jos edellisen kirjani ja #parasvuosiikinä-puheenvuoroni tavoite oli auttaa ihmisiä ja yrityksiä selviämään koronan läpi, on uuden kirjani sekä puheenvuoroni tarkoitus auttaa sekä yrityksiä että ihmisiä kasvamaan kestävällä tavalla koronan jälkeisessä maailmassa. Meidän tulisi pyrkiä olemaan kilpailukykyisiä, mutta puhtaalla omallatunnolla, elämään hyvää elämää vaikeuksista huolimatta. Olennaista on löytää kyky kohdata jatkuvan muutoksen mukanaan tuoma epävarmuus ja haasteet rehellisesti, mutta innostuneesti ja luovasti.

Kokosimme tähän uutiskirjeeseen Sakun ajatuksia kasvusta, kilpailukyvystä ja onnellisuudesta – toisiaan poissulkematta.  Sakun uudet luennot keskittyvät näihin teemoihin – ja ovat takuulla tämän syksyn kysytyimpiä puheenvuoroja!

Inspiroivia lukuhetkiä!
MySpeakerin tiimi

Sakun syksyn 2021 uusi puheenvuoro käsittelee 2020-luvun kasvua. Kuule tämä luento ensimmäisten joukossa!

Miltä näyttää koronan jälkeinen maailma? Mitä kasvu tarkoittaa 2020-luvulla – ja miksi se on tärkeä tiedostaa?

”Uskon, että tulevaisuuden bisneksen on oltava luonteeltaan win-win. Kasvu, jossa joku kärsii ei ole huomisen kasvua. Tämä tarkoittaa paitsi luontoa, myös työntekijöitä ja asiakkaita. Huomisen kasvussa pitää pystyä kertomaan läpinäkyvästi mitä teet – ja saada ihmiset sen jälkeen nyökkäämään päätään ihastuneena : “tuo on hienoa”. Sitä tarkoittaa aidosti kestävä kasvu.”

Saku lähestyy uudessa puheenvuorossaan kasvua kolmella tavalla. Kun kysytään miksi pitää kasvaa, vastaus on, että luonnossakin elämän laki on kasvu. Kun kasvu lakkaa, elämä lakkaa. Mutta me suhtaudumme kuitenkin kasvuun liian yksiuloitteisesti – puu kasvaa korkeutta, syvyyttä ja leveyttä. Meidän pitäisi yrityksinä ja ihmisinä pitää mielessä, miten korkeuden kasvamisen lisäksi meidänkin tulisi kasvaa myös syvyyttä ja leveyttä; pitää huolta ihmisistä, ympäristöstä, toisistamme. Kasvaa kestävästi. Tämä puheenvuoro on katsaus huomisen kasvuun ja koronan jälkeiseen maailmaan. Innostavasti, kannustavasti, positiivisesti ja ilman naiviiutta.

Varaa Sakun uusi puheenvuoro syksyn tapahtumaasi!

HAH-filosofia tuo huippusuorituksen ja onnellisuuden jokaisen saataville.

Korona on osoittanut meistä jokaiselle mielentaitojen tärkeyden. Valitettavasti tämä tuskin on viimeinen kriisi, jonka kohtaamme. Millä tavalla yrityksesi ydinihmiset kykenevät hallitsemaan mieltään niin, että he kykenevät ajattelemaan mahdollisimman kirkkaasti myös kovan paineen alla?

Saku Tuomisen uusi, johtajille ja johtoryhmille suunnattu puheenvuoro auttaa esimiesasemassa olevia ihmisiä johtamaan sekä omaa että muiden ajattelua ja lisäämään työyhteisön resilienssiä.

”HAH on vuosien intohimoisen pohdinnan seurauksena syntynyt malli. Se tulee sanoista Happiness and High Performance. Sen ytimessä on hyvin yksinkertainen ajatus. Huomisen liiketoimintaympäristössä ei riitä, jos työntekijä on onnellinen mutta alisuorittaa. Toisaalta kovin kestävällä polulla ei myöskään olla, jos avainihmiset ylisuorittavat, mutta ovat onnettomia. Parhaimmillaan työyhteisöissä vallitsee tasapaino näiden välillä. Kyetään olemaan kilpailullisia, ja silti ihmisillä on tunne siitä, että elämä on hallussa ja he tekevät merkityksellistä työtä. On selvää, että 2020-luvun kasvun on oltava kestävää – ja sitä kohti kuljetaan uusilla ajattelun työkaluilla.”

Tyylilleen uskollisena Saku tarjoilee puheenvuoronsa sisällön kuulijalle ajatuksia herättäen, mutta samalla konkreettisia työkaluja tarjoten.

Tilaa Saku Tuominen puhumaan johtoryhmällenne!

Saku Tuomisen koulutus on tarkoitettu johtajille, johtoryhmille ja esimiehille – kaikille niille, jotka haluavat lisätä yrityksen kilpailukykyä ja kirkasta ajattelua laadukkaan (itsensä) johtamisen kautta. 

Luovuus, kyseenalaistaminen, loogisuus, intuitio ovat kaikki ajatteluntaitoja, joita tarvitsemme menestyäksemme. Pohja kirkkaille ajatteluntaidoille löytyy mielenhallinnasta. Itseään johtava johtaja -koulutus kirkastaa hyvän johtajan keskeisiä piirteitä ja auttaa esimiehiä kehittämään erilaisia itsensä johtamisen taitoja. Koulutuksessa opitaan uutta ajanhallinnasta, todo-listoista, kirkkaasta ajattelusta, priorisoinnista, motivoinnista, läsnäolosta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Lue lisää Sakun koulutuksesta!

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!