Kuka olet Kari Ketonen?

Kysyimme näyttelijä Kari Ketoselta viisi kysymystä puhumiseen liittyen. Kari Ketonen puhuu yleisöille läsnäolosta, karismasta ja tunnetaidoista. Hän uskoo, että meissä jokaisessa on paljon enemmän, kuin voimme ymmärtää – ja piilotettu potentiaali on mahdollista valjastaa käyttöön vain tutustumalla itseensä. Luennoillaan Kari avaa reittejä, avaimia ja metodeja henkilökohtaiseen sekä ammatilliseen kehitykseen. Lue alta, kuinka Kari päätyi puhumaan teemoistaan, mikä on palkitsevinta ammattipuhujan työssä ja mikä on ohje, jonka hän haluaa kuulijoilleen antaa.

1.Millainen puhuja olet?

Kari Ketonen: Pyrkimykseni puhujana on saada yleisöni kiinnostumaan asioista, jotka pinnalta näyttävät jokapäiväisiltä, mutta sisältävät lähes loputtomia syvyyksiä ja mahdollisuuksia, jotka odottavat löytäjäänsä. Yritän pitää esiintymiseni mahdollisimman spontaaneina eli en etukäteen päätä tarkasti missä järjestyksessä ja millä sanoilla ajatukseni ilmaisen.

2. Mistä teemoista puhut yleisöille ja miksi nämä teemat ovat sinulle tärkeitä?

Kari Ketonen: Puhun läsnäolosta, karismasta, ja tunnetaidoista. Näiden kehittäminen on paitsi satsaus henkilökohtaiseen kasvuun, hyvinvointiin ja merkityksen kokemiseen, myös avain parempaan  johtajuuteen ja kaikkeen vuorovaikutukseen, johon työelämä meidät haastaa. Aiheet ovat nousseet itselleni keskeisiksi näyttelemisen haasteita purkaessani ja koulutukseni psykoterapeuttina on auttanut niiden jäsentämisessä ymmärrettävään muotoon. Olen ollut viime vuodet hyvin kiinnostunut hengityksen merkityksestä edellä mainittujen asioiden kehittämisessä. Nyt pandemian aikaan tämä on osoittautunut vielä yhdellä uudella tavalla tärkeäksi. Nimittäin hengittämällä tavalla, joka lisää emotionaalista resilienssiä, eli sietokykyä epämiellyttäville tunteille, pystymme tutkitusti samalla myös vähentämään ilmateitse välittyvien virusten ja bakteerien pääsyä kehoomme. Arvokas bonus, sanoisin.

3. Unohtumattomin puheenvuorosi?

Kari Ketonen: Unohtumattomin itselleni on aina viimeisin puheenvuoroni. Jälkikäteen huomaan mieleni aina työstävän sitä mikä toimi, minkä voisi sanoa toisin, jne.

4. Jos saisit antaa vain yhden elämänohjeen/neuvon yleisöllesi, mikä se olisi?

Kari Ketonen: Tutustu itseesi. Tutki syvällisesti ja rehellisesti kaikilla tavoilla, kuka olet. Meissä on paljon enemmän, kuin voimme koskaan kokonaan ymmärtää.

5. Mikä on parasta työssäsi ammattipuhujana?

Kari Ketonen: Parasta on puhua lavalla kun oma ajatus kulkee kirkkaana, yleisö kuuntelee herpaantumatta ja tunnen, että olemme yhdessä jonkin merkityksellisen äärellä. Pohtimassa reittejä, avaimia ja metodeja henkilökohtaiseen ja ammatilliseen kehitykseen. Se on parhaimmillaan hyvin palkitseva kokemus ja jättää positiivisen olon pitkäksi aikaa.

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!