Teknologian uusi naisääni – Galith Nadbornik

Suomi on teknologian mallimaa sekä maailman kolmanneksi tasa-arvoisin maa. Silti teknologia-ala on miesvaltainen, ja teknologia-alojen koulutuksessa naisia on edelleen vähän. Tytöt ja naiset tarvitsevat entistä monipuolisemmin tietoa teknologiayritysten töistä sekä inspiroivia roolimalleja.

Monimuotoisuuden tärkeys

Teknologiayritykset tarvitsevat yhä monipuolisempaa osaamista ja ajattelua ja naisten osaaminen on heille tärkeä kilpailukykytekijä. Women in Tech on organisaatioverkosto, joka edistää naisten teknologiauraa. Sen jäsenyritykset ymmärtävät monimuotoisuuden hyveen ja rohkaisevat avointa keskustelua ja tiedon jakamista teknologiateollisuudessa työskentelevien naisten ja miesten kesken.

Women In Techin tavoitteena on inspiroida enemmän naisia teknologiateollisuudessa ja herättää keskustelua opiskeluun, ammattiin ja uraan liittyvissä valinnoista ja tekijöistä. Women in Tech uskoo vahvasti siihen, että monimuotoisuus tuo arvoa liiketoimintaan.

“Women In Tech – viikolla haluamme tuoda esiin alalla jo työskenteleviä naisia sekä myös lisätä naisten kiinnostusta teknologiaa ja teknologiayrityksiä kohtaan.”

Uusi teknologian ääni

Women in Tech Forumissa eri-ikäiset teknologia-aloilla työskentelevät ja opiskelevat tapaavat ja pääsevät keskustelemaan keskenään. Foorumi järjestetään kerran vuodessa ja tämän vuoden teemana oli “Impact our Future”. Tänä vuonna järjestettiin myös Women In Tech Voice – kilpailu. Puhujakilpailuun valittiin yhdeksän puhujaa, jotka saivat apua ja valmennusta MySpeakerin puhujilta Kamilla Sultanovalta sekä Aku Varamäeltä sekä mentorointisession Sari Baldaufin ja Marjo Miettisen kanssa. Voittajan valitsi ammattilaistuomarit ja yleisö ja voittaja sai  mahdollisuuden esittää puheensa Women In Tech Forum -tapahtumassa Finlandia talon päälavalla.

“Teknologiayritykset tarvitsevat naisia vähintään yhtä paljon kuin naiset tarvitsevat teknologiaa” – Marjo Miettinen (Women In Tech – ohjausryhmän puheenjohtaja ja Enston hallituksen puheenjohtaja).

Kilpailun voitti Galith Nadbornik puheellaan “Embrace your weird”, joka kertoi omakohtaisesta kokemuksesta, kun hän muutti Ranskasta 14 vuotta sitten Suomeen. Hän saapui Suomeen yhden laukun kanssa ja todella vahvalla aksentilla.

Galith (Sarah) Nadbornik - Women in Tech
Galith (Sarah) Nadbornik – Women in Tech

Galith (Sarah) Nadbornik

Galith (Sarah) Nadbornik muutti Ranskasta Suomeen vuonna 2006 yhdellä matkalaukulla ja loputtomalla intohimolla lisätä arvoa suomalaisissa organisaatioissa.

Galith on työskennellyt yrityksissä, kuten KONE, Nokia ja Tieto, ja on tällä hetkellä Lindstrom – konsernin CIO. Galith on ammatiltaan luonnontieteiden maisteri, mutta pyrkii johdonmukaisesti luomaan “human of design” ratkaisuja kysymällä jatkuvasti mitä voimme tehdä paremmin.

Teknologia-alan pelastajana

Finanssialalla koulutettu Nadbornik ei koskaan aikonut työskennellä teknologian parissa, mutta kertoo, että teknologia on pelastanut hänet useita kertoja. Kun vuoden 2008 talouskriisi iski, teknologiayritys, jonka palveluksessa hän oli aiemmin työskennellyt, otti hänet innokkaasti takaisin. Vaikka hänellä ei ollut koulutusta alalta hän halusi oppia lisää koko ajan ja huomasi nopeasti, että hänen omituiset ja usein kysytyt kysymykset auttoivat parantamaan koodia. “Oma panokseni tiimissä oli tärkeä. Sain ihmiset innostumaan ja teimme yhdessä joukkueestamme vahvemman.”

Tällä hetkellä Suomen Lindstrom – ryhmän CIO:na työskentelevä Galith, on työpaikkojen tasa-arvon puolestapuhuja ja on sitoutunut parantamaan näkyvien ja näkymättömien vähemmistöjen mahdollisuuksia. Galith on sitä mieltä, että monimuotoisessa ja voimakkaasti verkottuneessa maailmassa ne yritykset ja organisaatiot pärjäävät, jotka ovat muita monimuotoisempia – kaikilla tasoilla. Hän uskoo myös siihen, että vaikka teknologia on nykyään hänelle lähellä sydäntä ihmiset ovat kuitenkin ne, jotka tekevät muutoksen. Kuten hän toteaa: “Technology will solve nothing; people will.”

We want more… women in tech!

Sinua saattaisi myös kiinnostaa: Naispuhujien esiinmarssi

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!