Voimaannuttava ’Valoa Kohti’ -LiveStream sykäytti ja innosti toistatuhatta ihmistä

MySpeaker, Rajulive ja Scandic halusivat inspiroida, rohkaista ja motivoida ihmisiä maksuttomalla Valoa kohti live -seminaarilla. Livepuhetapahtuma streamattiin suoraan Scandic Park hotellista ja vaikka itse tapahtuma oli verkossa, oli tunnelma käsinkosketeltava.

Livetapahtuman juonsi kanadalainen, mutta täysin suomalaistunut, aina yhtä energinen André Noël Chaker. Hän kehui Suomea ja nosti esille miten hienoa on, että olemme aina olleet digitalisaation etunenässä ja miten sen merkitys nyt kasvaa, kun elämme yhteiskuntana merkittäviä aikoja.

Radikaalinen muutos ja henkinen valmius kohdata vaaralliset tilanteet ovat hyvin olennainen osa suomalaisten identiteettiä. Sitä kutsutaan myös SISUksi ja olenkin tuonut tätä juuri nyt todella tärkeää suomalaista kansanpiirrettä esille jo vuosia puhuessani eri puolella maailmaa.”

Aamun ensimmäisenä puhujana, Tomi Kaukinen puhui rohkeudesta ja uskalluksesta ja muistutti arkirutiinien tärkeydestä muutosten keskellä. Tomin pääasiallinen työ koostuu siitä, että hän on interaktiossa ihmisten kanssa ja hän kokee todella tärkeäksi päästä myös jatkossa ilmaisemaan itseään ja puhumaan, kun tietää että vastapuolella on ihmisiä kuuntelemassa.

Keskusteluälykkyyttä jo vuosia tutkinut Helena Åhman  innosti kuulijat ja pisti pohtimaan mitä uusia latuja voisi kulkea, kun ihminen yhtäkkiä joutuu hyppäämään umpihankeen. Hän kannustaakin meitä kaikkia kriisiaikoina viiteen asiaan:

  1. Kohtaa tunteet
  2. Kuule ja ota tosissaan
  3. Vältä vastakkainasettelu
  4. Tulkitse anteliaasti
  5. Toimi epävarmuudesta huolimatta

 

Löytöretkeilijä Pata Degermanin tarinankerronta osui ja oppusi ja monet kuulijat kiittelivät Pataa kovasti inspiroinnista ja valon tuomisesta näihin epävarmoihin aikoihin.

Tapahtuman päätteeksi André Noël Chaker antoi meille kaikille vielä VALOA-seminaarin eväitä kotiin vietäväksi, ennen kuin päätimme tapahtuman yhteislauluun.

Vaikuta lämmöllä etänä
Aloita rohkeasti uutta
Luo entistä syvempää yhteistyötä
Ota aikaa itsellesi
Auta myös tuntemattomia!

Tapahtuma sai aikaan juuri sen mitä järjestäjät olivatkin toivoneet ja osoitti, että ihmiset haluavat yhdessä kokea vaikuttavaa puhetta. On täysin eri asia katsella tallennetta tietokoneelta kuin kokea muiden ihmisten läsnäolo ja voimaantumisen tunne. Oli upeaa herätä uuteen viikkoon ja hyvän viikon toivotuksiin kollektiivisella tasolla.

”Tapahtuman suosio osoittaa, että tällaisina hetkinä tarvitaan ja halutaan entistä enemmän rohkaisua, motivaatiota, sisua ja uskoa tulevaan. Tapahtumaan osallistui yli 2400 osallistujaa ja positiiviset viestimme häshtägillä #valoakohti tavoittivat eri somekanavien  kautta yli 40 000 kävijää. Kiitos vielä kaikille puhujille ja osallistujille,” kiteyttää MySpeakerin toimitusjohtaja Johan Sjöstrand maanantaiaamun tapahtuman.

Katso myös seuraavat artikkelit:

Ota yhteyttä!

Tilaa uutiskirje!